Hirdetés


II. világháborúban elsüllyedt amerikai tengeralattjárót találtak meg Japán közelében!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

TOKIÓ, JAPÁN – A tengerészeti vezetőség jelentése szerint a japán Hokkaido partjainál egy összetört tengeralattjárót USS Albacore néven azonosított a Naval History and Heritage Command ( NHHC ) Tamaki Ura, a Tokiói Egyetem segítségével. A USS Albacore 1944 októberében indult el Pearl Harborból utolsó őrjáratára, és soha többé nem hallottak róla. A japán háborús feljegyzések szerint egy amerikai tengeralattjáró 1944. november 7-én beleütközött egy tengeri aknába Hokkaido szigetének partjainál, és elsüllyedt. Ura és munkatársai megtalálták a helyszínt, és egy távirányítóval működtetett mélytengeri vizsgálóhajóval sikeresen megvizsgálták a kulcsfontosságú szerkezeti elemeket a zavaros víz alatti körülmények között. Ezek az elemek magukban foglalják az Albacore módosításait, amit Pearl Harborban módosítottak a tengeralattjárón, például egy radartányért és árbocot, egy sor szellőzőnyílást, vagy a toronyszerű szerkezetet a tengeralattjáró tetején, valamint acéllemezek hiányát állapították meg a fairwater felső szélén. Ezek elég egyediek voltak ahhoz, hogy a csapat megerősíts, hogy az Albacore roncsait találták meg.

Bár a körülmények megnehezítették a kiváló minőségű képek készítését, a ROV-felvételek elegendő részletet tártak fel ahhoz, hogy a roncsot USS Albacore ( NHHC ) néven igazolják.

„A nemzetünk védelmében életüket áldozó tengerészek végső nyughelyeként őszintén köszönjük és gratulálunk Dr. Urának és csapatának az Albacore roncsának felkutatásában tett erőfeszítéseikért” – mondta Samuel J. Cox, az NHHC igazgatója, az amerikai haditengerészet munkatársa . ellentengernagy ( nyugdíjas ). „Kemény munkájuk és folyamatos együttműködésük révén tudtuk megerősíteni az Albacore kilétét, miután több mint 70 évig elveszett a tengerben.”

Hirdetés


USS Albacore a Mare-szigetnél, 1944 ( NHHC )

Más elveszett amerikai haditengerészeti hajókhoz hasonlóan az Albacore is védett terület, az NHHC joghatósága alá tartozik. “A legfontosabb, hogy a roncs azoknak a tengerészeknek a végső nyughelye, akik életüket adták a nemzet védelmében, és minden félnek hadisírként kell tisztelnie” – szögezte le a hivatal.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések