II. világháborúban elsüllyedt amerikai tengeralattjárót találtak meg Japán közelében!

Hirdetés

II. világháborúban elsüllyedt amerikai tengeralattjárót találtak meg Japán közelében!

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Bábel tornya valóban létezett, de senki sem tudja, miért. A tudósok úgy vélik, hogy Bábel tornya nem csak egy mítosz. Legendáját összekötik az ókori Mezopotámiában lévő magas torony tempomok, az úgynevezett zikkuratok építésének hagyományával. Hogy ezeket az építményeket milyen célból hozták létre, azt máig nem tudni. A legmagasabb zikkurat Babilonban volt. Etemenankinak hívták, ami azt jelenti: "a ház, ahol az ég találkozik a földdel". A legenda szerint magassága elérte a 91 métert, de a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a szerkezet nem lehetett magasabb 66 méternél.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

TOKIÓ, JAPÁN – A tengerészeti vezetőség jelentése szerint a japán Hokkaido partjainál egy összetört tengeralattjárót USS Albacore néven azonosított a Naval History and Heritage Command ( NHHC ) Tamaki Ura, a Tokiói Egyetem segítségével. A USS Albacore 1944 októberében indult el Pearl Harborból utolsó őrjáratára, és soha többé nem hallottak róla. A japán háborús feljegyzések szerint egy amerikai tengeralattjáró 1944. november 7-én beleütközött egy tengeri aknába Hokkaido szigetének partjainál, és elsüllyedt. Ura és munkatársai megtalálták a helyszínt, és egy távirányítóval működtetett mélytengeri vizsgálóhajóval sikeresen megvizsgálták a kulcsfontosságú szerkezeti elemeket a zavaros víz alatti körülmények között. Ezek az elemek magukban foglalják az Albacore módosításait, amit Pearl Harborban módosítottak a tengeralattjárón, például egy radartányért és árbocot, egy sor szellőzőnyílást, vagy a toronyszerű szerkezetet a tengeralattjáró tetején, valamint acéllemezek hiányát állapították meg a fairwater felső szélén. Ezek elég egyediek voltak ahhoz, hogy a csapat megerősíts, hogy az Albacore roncsait találták meg.

Bár a körülmények megnehezítették a kiváló minőségű képek készítését, a ROV-felvételek elegendő részletet tártak fel ahhoz, hogy a roncsot USS Albacore ( NHHC ) néven igazolják.

„A nemzetünk védelmében életüket áldozó tengerészek végső nyughelyeként őszintén köszönjük és gratulálunk Dr. Urának és csapatának az Albacore roncsának felkutatásában tett erőfeszítéseikért” – mondta Samuel J. Cox, az NHHC igazgatója, az amerikai haditengerészet munkatársa . ellentengernagy ( nyugdíjas ). „Kemény munkájuk és folyamatos együttműködésük révén tudtuk megerősíteni az Albacore kilétét, miután több mint 70 évig elveszett a tengerben.”

USS Albacore a Mare-szigetnél, 1944 ( NHHC )

Hirdetés

Más elveszett amerikai haditengerészeti hajókhoz hasonlóan az Albacore is védett terület, az NHHC joghatósága alá tartozik. “A legfontosabb, hogy a roncs azoknak a tengerészeknek a végső nyughelye, akik életüket adták a nemzet védelmében, és minden félnek hadisírként kell tisztelnie” – szögezte le a hivatal.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Numizmatika fogalma, rövid története

A numizmatika a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudomány. Habár a numizmatika művelői, a numizmatikusok eredetileg a régi érmék gyűjtésével és tanulmányozásával foglalkoztak, érdeklődésük ma már kiterjed >>>

Az első papírpénz története ( Kína )

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a papírpénz, a modern idők találmánya, de ez nem így van. Azon azonban már lehet >>>

Az Európai Központi Bank 2024-ig, újratervezi az eurobankjegyeket

A 2021. december 6-án kelt sajtóközlemény szerint az Európai Központi Bank 2024-ig tervezi az eurobankjegyek újratervezését. A végeleges dizájn kialakításában több >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?