Hirdetés


Hatalmas érmegyűjteményt találtak egy padláson!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Miközben néhai apjuk otthonát takarították Los Angeles Pico-Union negyedében, egy család körülbelül 1 millió fillért ( centet ) fedezett fel halott a ház padlásán.

Az 1 millió db fillér standard értéke 10 000 dollár, de ezek nem szabványos fillérek. A család úgy véli, hogy apjuk, egy német bevándorló, felhalmozta az érméket, miután az Egyesült Államok a rézből való fillérek készítéséről a cink felhasználására tért át a második világháború idején.

„Ezek szó szerint érintetlenek évtizedek óta, és azt hiszem, ez a rendkívül egyedi része a dolognak” – mondta John Reyes néhai apósa filléreiről beszélve. A család úgy véli, hogy a férfi a fém értékéből akart profitálni. Azt is gondolják, hogy az némelyik fillér gyűjtői darab is lehet, és akár milliókat érhet. 2010-ben egy 1943-as penny 1,7 millió dollárért kelt el. Más ritka filléreket több ezer dollárért adtak el.  Ezeket a megfontolásokat figyelembe véve a család 25 000 dolláros áron kínálja eladásra, ládáit és filléres zsákjait az OfferUp honlapján.

Hirdetés


Kapcsolódó tartalom:  Nézd át az amerikai centes gyűjteményedet, mert lehet gazdag vagy! Ezt keresd!

„Elkezdtük a fillérek nézegetésének fáradságos folyamatát, és ezt gyorsan abba is hagytuk. Nem tudjuk, mit csinálunk”. Aztán úgy döntöttünk, hogy inkább kinyitunk néhány sört, és megiszunk helyette azokat” – mondta Reyes.

A család eredetileg megpróbálta a bankba vinni a filléreket, de Reyes azt mondta, azt mondták nekik, hogy ennyi fillér nem fér el a bank trezorában.  A család most szakértői tanácsot kér a továbbiakról.  “Jó néhány gyűjtő azt mondta nekem, hogy ezt nem szabad eladni, amíg nincs teljesen átnézve!” – mondta Reyes.

Forrás: nbclosangeles.com, LA Family finds 1M pennies while cleaning late father’s home

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések