Hirdetés


Találtam egy “numizmatikai kirakós” játékot, ami szerintem tetszeni fog nektek!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Találtam egy nagy jópofa kis játékot, a CoinsWeekly oldal jóvoltából. “Feldarabolt” érméket lehet összerakni, mint egy puzzle-t. Vagyis hát ez konkrétan egy numizmatikai kirakós ( puzzle ) játék. Itt lentebb, kipróbálhatjátok. Egy 1925-ös svájci arany 100 frankos a feladat, vagyis annak a hátlapja ( a címlet oldal )

Szerintem jópofa, és hát nem is olyan egyszerű, és például, egy érmetalálkozón, klub foglalkozáson jó lehet időtöltésnek, vagy akár egy “verseny”  feladatnak is. Az biztos, hogy feldobná kicsit a hangulatot.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A középkori udvari divat gyakran minden volt, csak kényelmes és praktikus nem. Kiválóan példázzák ezt a korszakról készült képeken gyakran látható hosszú orrú cipők, amelyekben járni is alig lehetett. 1366-ban V. Károly francia király kísérletet is tett eme eszement hóbort felszámolására és betiltotta az ilyesfajta cipők gyártását, azt remélve, hogy a készletek elapadásával a divat is átalakul – utólag azonban tudjuk, hogy törekvéseit kevés siker koronázta.

Ha pedig szeretnétek más érmékkel is kipróbálni a kirakósat játékot, ezen a linket találtok még néhányat: jgsawplanet.com /  CoinsWeekly

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések