Hirdetés


Ma is találtak II. világháborús lövedéket, most a Dunában!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Budapest, 2023. október 8., vasárnap ( MTI ) – Német tüzérségi lövedékeket találtak vasárnap délelőtt Budapest V. kerületében a Vigadó tér előtt a Dunában, ezért egy rövid szakaszon nem közlekedhetnek a gyalogosok a tér előtt – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Oroszországban kifogyott a vodka a második világháború végének ünneplésekor. A háború befejeztével az emberek elözönlötték az utcákat, és addig buliztak, amíg a nemzet összes vodkatartaléka el nem fogyott.

Budapest, Vigadó tér ( A kép forrása: gotravel.hu )

Gajdos Milán főhadnagy elmondta: a tűzszerészekhez arról érkezett jelzés, hogy a folyó alacsony vízállása okán feltételezett robbanóeszközt találtak a Vigadó tér előtti Duna-szakaszon. A helyszínre érkező tűzszerész járőr megállapította, hogy egy 8,8 centiméteres német II. világháborús tüzérségi lövedékre ( repeszgránát ) bukkantak, és a felderítés során még egy ugyanilyen német lövedéket találtak. A tűzszerészek további robbanóeszközök után kutatnak, a rendőrség a Vigadó tér előtt mintegy száz méter hosszban lezárta a rakpartot a gyalogos forgalom elől – tette hozzá Gajdos Milán.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések