Hirdetés


Isten megteremtette az embert, saját képmására… A bank megteremtette a “pénzt”, saját kedvére!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 5 perc

Mutatok nektek két “érdekes” videót. Azért gondolom őket érdekesnek, mert bár az egyik egyértelmű módon mutatja be a pénz rövid történetét, a másik pedig egyértelmű üzenet akar megfogalmazni, számomra mégis kétértelműek. Ráadásul összefüggést vélek felfedezni közöttük. De ez most nem egy összeesküvés bemutatása, mert biztosan nincs konkrét összefüggés, pusztán maga a folyamat, amivel kapcsolatban készültek, függ össze egymással. Mutatom, hogy mire gondolok konkrétan.

Így fogják a már amúgy is “értéktelen” pénzt, bitekre bontani, 1. kép ( A kép forrása: seekingalpha.com )

Az első videó. Ebben bár egyértelműen, és viszonylag hitelesen mutatják be a pénz történetét, a kialakulásától napjainkig, de érdekesnek találom, hogy ki készítette az összefoglalót. A videóban kevesebb mint 5 perc alatt, a cserekereskedelemtől eljutunk napjainkig, amit a “pénzteremtés” kifejezéssel zár le a kisfilm. A videót pedig egy bank, az OTP készítette. Íme:

Szóval köszönet érte, és elismerés mert könnyen érthető, és bár rövid, de a lényeg benne van. Hasznos összefoglaló. De a vége… ami ugyebár helyes, vagyis nincs benne hiba, csak… csak ez a csúnya “pénzteremtés” kifejezés, amit öngólnak gondolok. Tehát egy bank, az OTP készít egy videót, amiben levezeti, hogy bár volt időszak a történelemben amikor valós értéke volt a pénznek, de ez mára már nincs így.  Tulajdonképpen már a bankjegyek ( papírfecnik ) is értéktelenek, és csak a te hiteden, elfogadásodon múlok, hogy “értéket” társítasz hozzájuk. Azonban most tovább “fejlődtünk” és már a készpénz is felesleges.  A digitális, online térben létező “teremtett pénzé” a jövő. Sajnos úgy látom sikerül átnyomni az embereknek, sőt, ez nem is olyan nehéz. Simán elfogadják majd, és fogják használni. Most egyébként nem a kriptopénzekre gondolok, az megint más tészta, akarom mondani pénz, őőő vagyis nem pénz, hanem digitális valuta, illetve nem, ez sem jó kifejezés mert nem valuta… akkor őőő virtuálisan, kézzel meg nem fogható… na mindegy, hagyjuk, most nem ez a téma.

Tehát vissza a pénzteremtéshez. Itt már szándékosan nem teszem zárójelbe, mert ez a fogalom, egy ténylegesen létező mechanizmust nevez meg. A digitális számlákon, számokat ( a leggyakrabban nullákat, pld.: 10000 forint tartozásból, a bank szerint kb ennyi többet csinálni: 10000+ 2 nulla= 1000000, a banknak jó hasznot, neked lehet az életed végét jelenti  ) adnak és vesznek el adott egyenlegekből, így teremtik a pénzt. A teremtés szó, a vallással kapcsolatban jut eszembe elsősorban. Isten volt az aki teremtett. Most a bankok teremtettek valamit, és ők az igazi “istenek”. Megteremtették a pénzteremtést. A semmiből varázsolnak számokat ( ami szerintük értéket képvisel ) és rád kényszerítik, hogy higgy nekik. Isten látta, hogy a világosság jó. Isten elválasztotta a világosságot a sötétségtől. Ter 1.4 ”  Én azt mondom, hogy fordítva van…a világosságból lesz lassan sötétség, és mi már nem fogunk látni. A lámpát kizárólag a bankok fogják fel, és le kapcsolni.

Így fogják a már amúgy is “értéktelen” pénzt, bitekre bontani, 2. kép ( A kép forrása: cepr.org )


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az ókori görög olimpiák győztesei kétszer lassabban futottak, mint a mai győztesek. Még az ókor legjobb és legkitartóbb sportolói is lassabban futottak, mint a modern atléták. Pheidippidész, aki hírnökként kereste a kenyerét, egyszer 240 km-t futott kevesebb, mint 2 nap alatt, hogy Spártából Athénba futva elmondja az athéniaknak a győzelem hírét. Ezzel ő lett a történelem első maratoni futója. Phidippides hőstettének emlékére 1982-ben megkezdték a Spartathlon megrendezését - ez egy olyan verseny, melynek távja megegyezik az Athén-Spárta távolsággal. A verseny rekordja 20 óra 25 perc, de körülbelül egy nap alatt az egész mezőny be szokta fejezni a versenyt, vagyis elmondhatjuk, hogy a modern hosszútávfutók körülbelül kétszer olyan gyorsak, mint az ókori görög futók.

Eddig a tényleges pénz teremtése, példaként a pénzérmék verése, vagy bankjegyek nyomtatása is az államok központi bankjainak a privilégium volt. Nyilván az online nullák tologatása is az marad. A központi bankok (  A Galaktikus Birodalom, elődje a Sith Birodalom ) vezetői ( Sheev Palpatine vagy Darth Sidious, később Uralkodó, pont ilyen fokozatok szerint 🙂 Darth Vader,  Mas Amedda, Rae Sloane, Gallius Rax ) és katonáik a kereskedelmi bankok (  a birodalmi rohamosztagosok ) fogják digitális számokkal eldönteni, hogy mi a helyes, és mi nem. Ha ezt nem fogadod el, kikerülsz a rendszerből, és mehetsz az erdőbe remetének. Talán oda nem mennek majd utánad, hisz már nem lesz mit elvenni tőled. Nos tudom, tudom, már megint túl sötéten látok mindent. Lehet, és nagyon remélem, hogy hülyeségeket írtam, és tévedek…de akkor miért készült több mint 10 évvel ezelőtt ez a reklám? Nézzétek csak! Emlékeztek? Íme:

A Raiffaisen Bank reklámja volt ez, a “Hasi tasi nem kér kódot” szlogennel. Nos már akkor nevettem ezen, mert úgy éreztem maga ellen csinálta a bank a reklámot, nem is magáért. Miért is? Mert pont az mutatja be, hogy ha nálad van a pénzed, akkor az tényleg nálad van 🙂 Az a tiéd, te felügyeled, te kezeled ( kezelési költség nélkül ), csak te tudod mennyi van nálad, és bármikor hozzáférhetsz ( nem kell automatához menned, esetleg még sorba is állnod ). De nincs kamatod? Ezért mutatja a “kolléga” az órákat 🙂 Ha nálad van a készpénzed, üzletelhetsz, kereskedhetsz, és így lehet többet keresel, mintha bankban kamatoztatnád. Tudom, tudom, vannak akik imádják, hogy kártyával fizetnek, hogy úgy érzik nagyobb biztonságban nem is lehetne a pénzük mint egy bankban, és a ma már okostelefonos, okosórás online fizetések gyorsaságának rettentően örülnek. Ők, ők. Én meg én. Én maradok készpénzes, mindaddig amíg de facto, el nem veszik tőlem, mert egy nap ez is bekövetkezik. Vagyis kötelező lesz az online fizetés, hisz elsődleges prioritást élvez az a cél, hogy teljes pénzügyi kontrollt tudjanak rákényszeríteni mindenkire.

Mit csinálnak “jól”? Szolgáltatásokat adnak ( gyorsaság, kényelem…sokkal többet nem igazán tudok mondani ), vagyis lefizetnek, hogy magadtól is ezt válaszd. Illetve a sok 100 év alatt, teljesen elinflálták a pénzt, vagyis komolyabb vagyont tényleg nem tudsz “hasi tasiban” tartani. Régen volt, hogy egy szütyő arannyal bármit megvehettél, most egy utánfutó kellene a pénznek, ha fizikálisan akarnád magaddal vinni. Na ezt jól csinálták, vagy számukra jól alakult.

Összefoglaló. Akkor most mi a baj ezzel a két videóval? Semmi. Nem lenne ezekkel semmi baj, ha úgy működnének, hogy mindenki hasznára váljanak. De légy szíves ne legyetek naivak. Ezek a változások nem érted vannak, hanem azért, hogy a kontroll szorításában, a teljes irányítás náluk legyen. Kik azok a náluk? Semmiképpen sem azok, akikre gondolsz, amit beléd akarnak sulykolni további propagandával ( ez megint egy másik történet ), hanem olyanok akik egy adott pénzügyi rendszert felügyelnek ( alulról felfelé, a nagyobb szövetségekig ) Nem figyelted meg? Például az ukrán-orosz háború. Parancsba adták, hogy az emberek öljék egymást, mert ez a hazafias kötelességük. De mégis milyen érdekes. Úgy mint bármilyen háborúban a történelem során, a “vezetők” ezt pusztán online nézik, és bunkerekből irányítják. Illetve milyen érdekes az is, hogy azzal tisztában vannak, hogy oké, hogy öljük egymást, de enni azért enni kell a katonáknak, és világnak, hogy a háború folytatódhasson, vagyis éppen mindig megegyeznek valamiben ( pld.: gabonaszerződés), hogy  a katonák a fronton ( ezek vagyunk a mindennapokban mi ) a vezetők pedig a bunkerben ( ezek a bankok ) maradhassanak. Az egyik ember katonaként él, és hal meg, a sárban, gödörben, csúnyán, a másik ember karosszékben, evés közben, magát sikeresnek gondolva, azt gondolva, hogy valami nagyot alkotott, és hagyott maga  után.

Hazaszerető, hazafias lehet az is aki nem katona! Jó vezető lehet az is aki nem háborúba küldi a katonákat. Igenis a központi bankok, kereskedelmi bankok megtehetnék, hogy a vagyonelosztás igazságosabb legyen, ezáltal számtalan társadalmi ellentét megszűnjön. De ez sokkal, de sokkal nehezebb ( és költségesebb 🙂 ) lenne, és ehhez TE is kellenél! De őszintének kell lennünk magunkhoz. Igazából mi sem akarjuk ezt. Nem akarunk vagyonegyenlőséget. Ha választanunk kellene nem a vagyonegyenlőségre szavaznánk, hanem arra, hogy mi legyünk vagyonosak, és mások ne. A bankok tudják ezt, és kiszolgálják ezt az igényt, hagyják, hogy az illúziód megmaradjon, hogy minden nap a rendszer része akarja maradni életed végéig….

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések