Hirdetés


Igazi kincseket árvereztek el, amit egy “rejtélyes lakó” hagyott egy londoni albérletben, még 1976-ban!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Harrison Ford egy nyugat-londoni lakásban hagyott Star Wars forgatókönyvét árverezték el 10 795 fontért. A forgatókönyvet az Elgin Crescent-i lakásban hagyta, melyet 1976-ban bérelt. Ford ekkor a Star Wars: Episode IV – A New Hope című filmet forgatta a hertfordshire-i Elstree Studiosban, és szüksége volt egy közelben lévő szálláshelyre.

A forgatókönyv tartalmazza a film eredeti címét: Luke Starkiller kalandjai ( A kép forrása: excaliburauctions.com )

A tétel eladója elmondta, úgy emlékszik, hogy 1976-ban volt egy hirdetése a The Sunday Times-ban: „Flat to Let”. Férjével albérlőt kerestek otthonukban. Harrison Ford eljött megnézni a lakást, és tetszett neki. A tulajdonos, aki egy lakást kínált albérletbe, egyáltalán nem tudott arról, hogy később a világ egyik legismertebb filmsztárjával fog találkozni. Az ott élők, a Notting Hill-i Elgin Crescent-ben, ahol az ingatlan volt, egyáltalán nem voltak képben a hírességekkel kapcsolatban. Harrison Fordnak, még a nevét sem hallották addig. A bérleti díjat egy filmes cég fizette. A kiadó és a férje, akik az épület alsó emeletein éltek, csak később döbbentek rá arra, hogy milyen hírességekkel találkoztak. A takarító egy alkalommal össze is esett az izgalomtól, amikor Harrisonnal találkozott, és ez a reakció sokakat meglepett. Az eladó később nevetve mesélte el Harrisonnak, hogy nem ismerte fel őt, amire az szintén humorosan reagált. A történet egyre színesebbé vált, amikor Carrie Fisher, a Leia hercegnőt alakító, és Mark Hamill, a Luke Skywalkert játszó színész is többször megfordult a lakásban. A kiadó még azt sem tudta, kik ők, és Mark nevét sem ismerte, csak egyszerűen “fiúnak” emlegették, amit véletlenül hallottak meg.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Oroszországban kifogyott a vodka a második világháború végének ünneplésekor. A háború befejeztével az emberek elözönlötték az utcákat, és addig buliztak, amíg a nemzet összes vodkatartaléka el nem fogyott.

Harrison sógora is időnként vendégeskedett náluk, aki amerikai akadémikus volt. A közös időtöltés mindig kellemes volt, gyakran ültek együtt a kertben, beszélgettek és élvezték az időt. Harrison még segített a kert megművelésében is, pénzt adva a növényekre, melyeket aztán a férj ültetett el. A nyár csupa vidámságot hozott, még a tulajdonosok kisfiának születésnapján is részt vett egy bulin. A lakás tulajdonosai többször kihangsúlyozták, hogy Ford kiváló bérlő volt, de most az összes vele kapcsolatos tárgyat el szeretnék adni. A forgatókönyv eredeti címe Luke Starkiller kalandjai volt, és George Lucas írta. Ford karakterét, Han Solót a 56. oldalon mutatja be a cinikus hősként. A forgatókönyv hiányos és kötetlen, különböző színű oldalakon a revíziók láthatók, tartalmazva olyan jeleneteket és karaktereket, melyeket végül kivágtak a film végső szerkesztéséből.

Néhány egyéb jegyzet, amiket a Ford által bérelt Notting Hill-i lakásban hagytak az első Star Wars-film forgatása során ( A kép forrása: excaliburauctions.com )

Az aukció más tárgyakat is tartalmazott, melyeket Ford a lakásban hagyott, például ügynöke, Patricia McQueeney leveleit, valamint egy forgatási ütemtervet is, mely egy kézzel írott feljegyzést is tartalmazott Ford és a film producerének, Robert Watts találkozásáról. Az eladott tárgyak közül a forgatókönyv és a levelek a legmagasabb árat érték el. Az Excalibur Auctions munkatársa reményét fejezte ki, hogy az új tulajdonosok ugyanolyan becsben tartják ezeket a Star Wars történetének soha nem látott darabjait, mint az előzőek.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések