Elképzelhető, hogy a FED hibája miatt, újra beindul az arany, és ezüst vonat?

Elképzelhető, hogy a FED hibája miatt, újra beindul az arany, és ezüst vonat?
 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az európaiak megjelenésével az Újvilág 1500-ban még 12 milliósra becsült őslakossága, 1900-ra 237000 főre csökkent.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

Ebben a cikkben, nagyon pesszimista voltam: “RENDKÍVÜLI” HÍR: Feladtam! Semmi értelme aranyat, és ezüstöt venni! Letűnt korok, letűnt befektetései! A képlet azóta sem változott, bár valami azért igen. A tőzsdén van néhány faktor ami bármikor módosíthatja az éppen aktuális narratívákat. Ez pedig a váratlan események, vagy a nagy központi bankok döntései. De én meg merem kockáztatni, hogy azért továbbra is a legnagyobb befolyásoló tényező maga a FED, az amerikai jegybank.

Azt, hogy mit miért tesznek sokszor nem fogjuk megérteni ( gyanítom, hogy azért van politikai, és egyéb lobbi nyomás is rajtuk ). Jelenleg azonban a fordulat jelei látszanak, a sok évtizedes könnyű monetáris politikáról, szigorúbb narratíva felé. Hétről hétre bíztak a befektetők abban, hogy ez nem így van, és csak “viccel” a FED, vagy az érkező adatokban amik letéríthetik a jegybankot erről a tőzsdegyilkos útról, de nem…nem változott egyenlőre semmi.  Úgy néz ki marad a szigor. Nos olyannyira marad, hogy az már lehet hiba lesz, erről írtam ebben a cikkben: Túl későn, túl sokat szigorít a FED, ezzel még nagyobb bajt csinál! Sík hülye az összes “zseni” ! Az ebben a cikkben megjósolt tőzsdei visszapattanás, és dollár gyengülés megtörtént, egy újabb, a vártnál rosszabb inflációs adatra. Mivelhogy a befektetők úgy érezték, megtalálták a tőzsdei mélypontot. Nos másnapra bebizonyosodott, hogy ezzel még óvatosan kell bánni.

Az én véleményem szerint, a piaci mélypontot egy klasszikus pániknak kell megelőznie, illetve meg kell várni amíg a FED azt mondja, hogy itt a vége a szigorításnak. Vagyis most tőzsdén befektetni hatalmas kockázat. Ha mégis így szeretnél tenni, javaslom napi nyitás, és zárással próbálkozz, várd meg a 8.00, 9.00, ( tőzsdei nyitások időpontjai ) a 14.30, ( általában ekkor jönnek adatok ), a 15.30 ( magyar idő szerinti amerikai tőzsdenyitás ) időpontokat, mielőtt pozíciót nyitsz. Nap végén, zárd a pozíciókat. Ellenkező esetben vállald a kockázatot, az éjszakai váratlan fordulatokért ( kínai adatok, Ázsia ).

Mi lesz az arannyal, ezüsttel?

A fent említett cikkben szörnyen negatív voltam velük kapcsolatban, azonban ahogy az utána következő cikkben írtam, a FED véleményem szerint hibát fog elkövetni. A túl gyorsan, túl magas kamatok, és a  bivalyerős dollár amit létrehoztak, rossz az aranynak, és ezüstnek. Kifejezetten rossz. Nos pont ezért fogok újra óvatos vételeket nyitni. A FED hibája miatt újra bizalmat szavazok  a nemesfémek iránt. Miért? Hamarosan ismét kamatot emel a FED, ami akár a további mélységekbe is taszíthatja a fémeket, azonban ezzel együtt a gazdaságot is… Mindeközben a nagyobb központi bankok, országok a saját valutájuk védelmére fognak összpontosítani. Meg kell küzdeniük a dollárral. A FED túl erős dollárt hozott létre, amin lassan muszáj lesz változtatni. A gazdaság recessziója miatt, az infláció csökkenni kezd, a szigorítások lassulnak, a dollár elleni “védekezés” felerősödik, vagyis minden  adott lesz, hogy a dollár gyengülni kezdjen. Ez az arany, és ezüst újabb emelkedését hozhatja el…. és ne feledjük a geopolitikai kockázatokat. Ha Putyin taktikai nukleáris fegyvert ( ezt sajnos kinézem  belőle ) vetne be Ukrajnában, akkor pedig…. Nos az arany, és ezüst lenne az egyetlen eszköz ( max olaj ) amelyek árfolyama emelkedne, konkrétan felrobbanna.

Vagyis mit fogok tenni? Egyenlőre tartom a short pozíciómat a tőzsdéken ( Dow Jones, NASDAQ, S&P500, DAX, LSE  ), nem vásárolok kriptopénzt. A FED-nek köszönhetően, ismét óvatos arany, és ezüst vételeket indítok. De ne feledjétek, én egy buta, konzervatív nézeteket valló, tudatlan, régimódi ember vagyok. 

Hirdetés

Semmiképpen ne vedd a fentieket befektetési tanácsnak, ez kizárólag az én véleményem, ha befektetési döntést kívánsz hozni, javaslom, hogy  előtte konzultálj profi befektetési tanácsadóval, én nem vagyok az!!

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Mágnesteszt: Hogyan ellenőrizzük az ezüst- és aranyérmék valódiságát?

Egy nagyon hasznos videót mutatunk be a cikkben. Ha most kezded gyűjteni az érméket, vagy ha már régebb óta foglalkozol >>>

Római Birodalomból származó ezüstérméket találtak, Augsburg közelében!

Augsburg közelében, római kori ezüstpénzeket találtak – írja a Live Science. A leletet egy egykori folyó medrében találták, és mivel nagy >>>

Az Európai Központi Bank 2024-ig, újratervezi az eurobankjegyeket

A 2021. december 6-án kelt sajtóközlemény szerint az Európai Központi Bank 2024-ig tervezi az eurobankjegyek újratervezését. A végeleges dizájn kialakításában több >>>

Megvan a második időkapszula, “kincsek” lehetnek benne!

Megvan a második időkapszula, amit már napok óta keresnek. Korabeli hírekből lehetett tudni, hogy Robert E. Lee a déli rabszolgatartó Konföderáció tábornokának >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?