Hirdetés


Elképzelhető, hogy a FED hibája miatt, újra beindul az arany, és ezüst vonat?


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Ebben a cikkben, nagyon pesszimista voltam: “RENDKÍVÜLI” HÍR: Feladtam! Semmi értelme aranyat, és ezüstöt venni! Letűnt korok, letűnt befektetései! A képlet azóta sem változott, bár valami azért igen. A tőzsdén van néhány faktor ami bármikor módosíthatja az éppen aktuális narratívákat. Ez pedig a váratlan események, vagy a nagy központi bankok döntései. De én meg merem kockáztatni, hogy azért továbbra is a legnagyobb befolyásoló tényező maga a FED, az amerikai jegybank.

Azt, hogy mit miért tesznek sokszor nem fogjuk megérteni ( gyanítom, hogy azért van politikai, és egyéb lobbi nyomás is rajtuk ). Jelenleg azonban a fordulat jelei látszanak, a sok évtizedes könnyű monetáris politikáról, szigorúbb narratíva felé. Hétről hétre bíztak a befektetők abban, hogy ez nem így van, és csak “viccel” a FED, vagy az érkező adatokban amik letéríthetik a jegybankot erről a tőzsdegyilkos útról, de nem…nem változott egyenlőre semmi.  Úgy néz ki marad a szigor. Nos olyannyira marad, hogy az már lehet hiba lesz, erről írtam ebben a cikkben: Túl későn, túl sokat szigorít a FED, ezzel még nagyobb bajt csinál! Sík hülye az összes “zseni” ! Az ebben a cikkben megjósolt tőzsdei visszapattanás, és dollár gyengülés megtörtént, egy újabb, a vártnál rosszabb inflációs adatra. Mivelhogy a befektetők úgy érezték, megtalálták a tőzsdei mélypontot. Nos másnapra bebizonyosodott, hogy ezzel még óvatosan kell bánni.

Az én véleményem szerint, a piaci mélypontot egy klasszikus pániknak kell megelőznie, illetve meg kell várni amíg a FED azt mondja, hogy itt a vége a szigorításnak. Vagyis most tőzsdén befektetni hatalmas kockázat. Ha mégis így szeretnél tenni, javaslom napi nyitás, és zárással próbálkozz, várd meg a 8.00, 9.00, ( tőzsdei nyitások időpontjai ) a 14.30, ( általában ekkor jönnek adatok ), a 15.30 ( magyar idő szerinti amerikai tőzsdenyitás ) időpontokat, mielőtt pozíciót nyitsz. Nap végén, zárd a pozíciókat. Ellenkező esetben vállald a kockázatot, az éjszakai váratlan fordulatokért ( kínai adatok, Ázsia ).


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japánok a második világháborúban különleges fegyverként használták fel a legyeket. Mindegyiket kolera vírussal fertőzött edénybe mártották és Kína határában engedték szabadon őket. Mivel a japánok beoltatták magukat a betegség ellen, ezért őket nem fertőzte meg. Ám a határ mellett élők közül, közel fél millióan kapták el a betegséget.

Mi lesz az arannyal, ezüsttel?

A fent említett cikkben szörnyen negatív voltam velük kapcsolatban, azonban ahogy az utána következő cikkben írtam, a FED véleményem szerint hibát fog elkövetni. A túl gyorsan, túl magas kamatok, és a  bivalyerős dollár amit létrehoztak, rossz az aranynak, és ezüstnek. Kifejezetten rossz. Nos pont ezért fogok újra óvatos vételeket nyitni. A FED hibája miatt újra bizalmat szavazok  a nemesfémek iránt. Miért? Hamarosan ismét kamatot emel a FED, ami akár a további mélységekbe is taszíthatja a fémeket, azonban ezzel együtt a gazdaságot is… Mindeközben a nagyobb központi bankok, országok a saját valutájuk védelmére fognak összpontosítani. Meg kell küzdeniük a dollárral. A FED túl erős dollárt hozott létre, amin lassan muszáj lesz változtatni. A gazdaság recessziója miatt, az infláció csökkenni kezd, a szigorítások lassulnak, a dollár elleni “védekezés” felerősödik, vagyis minden  adott lesz, hogy a dollár gyengülni kezdjen. Ez az arany, és ezüst újabb emelkedését hozhatja el…. és ne feledjük a geopolitikai kockázatokat. Ha Putyin taktikai nukleáris fegyvert ( ezt sajnos kinézem  belőle ) vetne be Ukrajnában, akkor pedig…. Nos az arany, és ezüst lenne az egyetlen eszköz ( max olaj ) amelyek árfolyama emelkedne, konkrétan felrobbanna.

Vagyis mit fogok tenni? Egyenlőre tartom a short pozíciómat a tőzsdéken ( Dow Jones, NASDAQ, S&P500, DAX, LSE  ), nem vásárolok kriptopénzt. A FED-nek köszönhetően, ismét óvatos arany, és ezüst vételeket indítok. De ne feledjétek, én egy buta, konzervatív nézeteket valló, tudatlan, régimódi ember vagyok. 

Semmiképpen ne vedd a fentieket befektetési tanácsnak, ez kizárólag az én véleményem, ha befektetési döntést kívánsz hozni, javaslom, hogy  előtte konzultálj profi befektetési tanácsadóval, én nem vagyok az!!

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések