Egyedülálló felfedezés! Egy eddig ismeretlen egyiptomi királynőnek emléket állító piramist fedeztek fel a régészek!

Hirdetés

Egyedülálló felfedezés! Egy eddig ismeretlen egyiptomi királynőnek emléket állító piramist fedeztek fel a régészek!
 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az aztékok embereket is feláldoztak isteneiknek. 1487-ben 20000 embert mészároltak le, áldozatul a Tenochtitlanban található templom felszenteléséhez.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

Mindössze egy kőhajításnyira Tut király sírjától a régészek feltárták egy soha nem ismert ókori egyiptomi királynő piramisát, ahol koporsók, múmiák és egyéb tárgyak; és egymáshoz kapcsolódó alagutak hálózata került elő.

Az elmúlt két évben a régészek Szakkarában, egy gízai régészeti lelőhelyen dolgoztak, mintegy 20 mérföldre ( 32 kilométerre ) délre Kairótól. Nemrég fedeztek fel egy koporsót és múmiát, amelyek Tut király néhány legközelebbi tábornokéhoz és tanácsadóihoz tartozhatnak az uralkodása alatt ( Kr. e. 1333-tól haláláig, ie 1323-ig ). A régészek figyelmüket egy közeli piramisra is összpontosították, amely Tetihez, az egyiptomi hatodik dinasztia első királyához tartozott.

“Tétit istenként imádták az Újbirodalom időszakában, ezért az emberek a közelében akartak temetkezni.” Zahi Hawass, egy egyiptológus, aki az ásatáson dolgozik, és aki korábban Egyiptom régiségügyi minisztere volt, nyilatkozta a Live Science-nek egy e-mailben. “A legtöbb Szakkarában ismert temetkezés azonban korábban vagy az óbirodalomból, vagy a késői időszakból származott. Most 22 [összekapcsolódó] aknát találtunk, 9-18 méter mélységben, mindegyikben újbirodalomból származó sírhelyek vannak. ” ( Egyiptomi Birodalomként is ismert, az Újbirodalom időszaka a Kr.e. 6. századtól a Kr.e. 11. századig tartott )

Ezekben az aknákban elásva a régészek egy “hatalmas mészkő szarkofágot” találtak, valamint “300 gyönyörű koporsót az Újbirodalom időszakából” – mondta Hawass. Az Új Királyságból származó temetések korábban nem voltak gyakoriak a területen, így ez teljesen egyedi  helyszín” – mondta Hawass. A koporsóknak egyedi arca van, mindegyik egyedi, megkülönbözteti a férfiakat és a nőket, és a Halottak könyvéből származó  [egy ókori egyiptomi temetési szöveg] jelenetek díszítik. Mindegyik koporsón az elhunyt neve is szerepel, és gyakran a Négyes látható rajta. Hórusz fiai, akik védték az elhunyt szerveit.”

Ha a koporsók felfedezése nem lett volna elég megdöbbentő, amikor a kutatók felemelték a koporsók fedelét, meglepődtek, mivel a múmiákat igen jó állapotban találták, még ennyi évszázad után is.

“Ez azt mutatja, hogy a mumifikáció elérte a csúcspontját az Új Királyságban” – mondta Hawass. “Néhány koporsónak két fedele van, az eddigi legcsodálatosabb koporsón pedig teljesen tömör aranyból készült női maszk.” Hozzátette: “A koporsók és a síraknák belsejében különféle műtárgyak is találhatók, köztük játékok, mint például az ősi Senet játék, shabtik [kis figurák], Ptah-Sokar isten szobrai és még egy katona kezében talált fémbalta is. katona.”

Hirdetés

Emellett a kutatók egy piramist is találtak, amely egy korábban ismeretlen királynőnek állít emléket. Ez a felfedezés egyedülálló, mivel eddig ez a királynő ismeretlen volt a kutatók, és történészek számára.

“Azóta rájöttünk, hogy Neithnek hívják, és korábban soha nem ismerték a történelmi feljegyzésekből” – mondta Hawass. “Elképesztő, hogy szó szerint átírjuk, amit a történelemről tudunk, új királynőt adva az ismereteinkhez”

Az ásatás helyén talált leletek válogatása a Nagy Egyiptomi Múzeumban lesz látható. Gízában, amely a tervek szerint jövőre nyílik meg.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Mágnesteszt: Hogyan ellenőrizzük az ezüst- és aranyérmék valódiságát?

Egy nagyon hasznos videót mutatunk be a cikkben. Ha most kezded gyűjteni az érméket, vagy ha már régebb óta foglalkozol >>>

Magyar Pénzverő Zrt., hírek! Készlethiány, hosszabb kiszállítási idő.

2021. évi Szent Erzsébet emlékérme Árpád-házi Szent Erzsébet előtt tisztelegve a Magyar Nemzeti Bank 100 000 Ft névértékű arany emlékérmét >>>

A legdrágább magyar pénzérme, amely nyilvános, dokumentált áron kelt el!

A legdrágább magyar pénzérme, amely nyilvános, dokumentált áron kelt el, egy 1642-ben vert körmöcbányai III. Ferdinánd ( 1637–1657 ) tízszeres dukát. 2020. >>>

Csodálatosan szép, és különleges érmén lesz látható, a pisai ferde torony!

2022 február 22.-én kerül forgalomba 2 csodásan szép, különleges érem. A kiadó ország, egy egzotikus kis "ország", a Cook-szigetek. Az >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?