Hirdetés


Az arany, ezüst, tőzsde jövője. “Ez most más”…Nem, ez nem más, csak “elfelejtettük”, hogy milyen :)


A bejegyzés becsült olvasási ideje 3 perc

Nos ismét aktuális, egy kis arany, ezüst, tőzsde elemzés. Hogy miért? Mert bár lassan több mint 10 éve, semmi sem úgy történik a fenti eszközökkel, mint azt ahogy a közgazdaságban “tanítják” ( persze miért is kellene ), és kialakult egy narratíva, ami így szól: “Ez most más”, valami most mégis “történik”…

Azt hogy ez a kijelentés mennyi ideig “helyes”, azt nehéz megjósolni, de abban biztosak lehetünk, hogy ez nem teljesen igaz. Nem, ez nem más, csak “elfelejtettük”, hogy milyen 🙂 Az események alakulása, a “sors”, úgy hozta, hogy az alábbi cikkben, és az előtte írt néhány másikban, mintha egy idővonalon utaznánk. Javaslom, előbb olvasd el őket:

Kezd az az érzésem lenni, hogy menthetetlen a világ, mert túl sok a pénz!!!

Az ezekben a “felvezető” írásokban leírtak, úgy néz ki kritikus szintet értek el, és elkezdődött egy folyamat. Nevezetesen pedig az, hogy a kockázatos, spekulatív eszközökből, a biztonságosabb eszközökbe áramlik a tőke. Hogy mik ezek? Nehéz megmondani, mert szinte minden kockázatos szinten van manapság, és véleményem szerint, itt jön be végre a képbe újra az arany, és az őt “követő” ezüst. Vannak jelenleg egyéb narratívák is a piacon, vagyis például a nagy tőkével ( pénzügyi tartalékokkal ) rendelkező cégek részvényeit továbbra is vételre javasolják, mint például, az Apple, vagy Google ( Alphabet ), a kriptopénzt is sokan ( ez szerintem továbbra is kockázatos, én nem tenném, bár ebben lehet, hogy tévedek ) ide sorolják, olajat, és ingatlanokat is. Egy ideig igaz lehet mind, de logikusan belegondolva, ha visszaesik a gazdaság, ne adj isten recesszió lesz, a fenti eszközök ( kivétel talán a kriptopénz ) “kötelezően” értékvesztést fognak elszenvedni.

Így én azt gondolom, hogy mivel pénz van bőven ( vagy spekulatív eszközökben van ), és félti is azt mindenki akinek van, ha nem akarja elinflálni azt, de nem akar egyenlőre tovább spekulálni, kockáztatni sem, kénytelen lesz az eddig szinte senkinek sem kellő, arany, és ezüst felé fordulni. Ez látszik most a napokban… Az arany stabilan 1800 $ / uncia főlé emelkedett, ( 1840 $ körül ), az ezüst pedig 24$/uncia fölé erősödött. A tőzsdék megbillentek ( lassult a féktelen emelkedés ), pánik még bőven nincs, és számtalan felhúzás lesz még, de a mindenkori csúcsoktól, már eltávolodtak, és abban szinte biztos vagyok, hogy egy ideig nem is fognak új rekordokat beállítani.

Hirdetés


Az arany árfolyam alakulása, az utóbbi pár hónapban

Mi fog történni?

Fogalmam sincs 🙂 Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a központi bankok, és ezek közül a FED hozzáállása kiemelkedő ( kiemelkedően alkalmazkodó, és támogató ), foggal, körömmel fogják védeni a szent, és sérthetetlen tőzsdét, az összeomlást muszáj megakadályozniuk, de ezzel párhuzamosan figyelniük kell az inflációt is, és a dollárt is védeniük kell. Ez így együtt “lehetetlen”. Valaminek buknia kell. A kérdés, hogy melyiket “válasszák”. Ha pedig a piaci erők ( amire azért van esély ) “legyőzik” a folyamatos manipulált beavatkozásokat, és a központi bankok elveszítik az irányítást, hááát, azt nem akarja senki… Történelmi pénzügyi vihar jöhet, és nem pozitív értelemben. Röviden ennyi… és hát a “szokásos” záró mondatok következzenek:

Semmiképpen ne vedd a fentieket befektetési tanácsnak, ez kizárólag az én véleményem, ha befektetési döntést kívánsz hozni, javaslom, hogy  előtte konzultálj profi befektetési tanácsadóval, én nem vagyok az!!

U.I.: Nem adom el az aranyamat, ezüstömet, tartom, és veszek még. Tartom a short pozíciómat a tőzsdéken ( Dow Jones, NASDAQ, S&P500, DAX, LSE  ), nem vásárolok kriptopénzt. Én egy buta, konzervatív nézeteket valló, tudatlan, régimódi ember vagyok. 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések