Hirdetés


Vajon mikor találják meg az “utolsót”? II. világháborús kézigránátot és gyalogsági lőszert találtak a XIV. kerületben!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Budapest, 2023. július 12., szerda ( MTI ) – Második világháborús kézigránátot és gyalogsági lőszert találtak Budapest XIV. kerületében, a Columbus utcában; a tűzszerész művelet idejére a rendőrség szerdán három társasházat kiürített – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede az MTI-t.

A tájékoztatás szerint kedden érkezett rendőrségi bejelentés a tűzszerész ezred ügyeletére arról, hogy Zuglóban, a Columbus utca 64. alatti ház kertjében kerti munkák során feltételezett robbanóeszközre bukkantak. A tűzszerész járőrparancsnok két kézigránátot és egy gyalogsági lőszert azonosított be.

A tűzszerész művelet idejére a rendőrség szerdán 9 órától kiürítette és lezárta a területet. A lezárás miatt három társasház 65 lakójának kellett elhagynia ingatlanját.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A kötélhúzás valaha olimpiai sportág volt. A kötélhúzás korábban olimpiai sportág volt! 1900 és 1920 között szerepelt az olimpiai programban, és 5 különböző nyári olimpiai játékon lehetett nevezni rá. A legtöbb érmet Nagy-Britannia nyerte 5 éremmel, majd az USA 3 éremmel.

A kép forrása: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred FB oldala

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések