Hirdetés


Már meg sem lepődünk! Földönkívüli technológiát azonosítottak!! (  Az amerikai űrparancsnokság is megerősítette a hírt )


A bejegyzés becsült olvasási ideje 3 perc

CAMBRIDGE – Avi Loeb, a harvardi professzor úgy véli, idegen technológia töredékeit találhatta meg, amelyek egy  2014-ben Pápua partjainál, Új-Guineában landolt meteorból származnak!

Loeb és csapata nemrég vitte vissza az anyagokat a Harvardra elemzés céljából. Az amerikai űrparancsnokság szinte közel bizonyossággal, 99,999%-kal megerősítette, hogy az anyag egy másik naprendszerből származik. Az amerikai védelmi minisztérium a meteorit becsapódásának helyét egy 10 kilométer ( 6,2 mérföld ) sugarú körben határozta meg Loebnek, aki csapatával végezte a keresést!

“Ott történt a tűzgolyó, és a kormány észlelte a védelmi minisztériumtól. Ez egy nagyon nagy terület, akkora, mint Boston, ezért meg akartuk határozni” – mondta Loeb. “A tűzgolyó távolságát a robbanáshullám érkezése, a robbanás fellendülése és a gyorsan érkező fény között eltelt idő alapján számítottuk ki.”

Számításaik lehetővé tették számukra, hogy feltérképezzék a meteor lehetséges útját. Ezek a számítások pontosan ugyanazon a 10 km-es tartományon keresztül vezettek utat, amely az Egyesült Államok kormányától származott. Loeb és csapata az Ezüstcsillag nevű hajóval kiment a környékre. A hajó számos utat tett meg a meteor előrevetített útjának mentén és körül. A kutatók úgy fésülték át az óceán fenekét, hogy egy mágnesekkel teli szánkót erősítettek csónakjukra.

“Tíz gömböt találtunk. Ezek majdnem tökéletes gömbök vagy fémgolyók. Ha mikroszkóppal nézzük őket, nagyon jól elkülönülnek a háttértől” – magyarázta Loeb. “Arany, kék, barna és néhány színük van” ezek közül a Föld miniatűrjére hasonlítanak.”

Avi Loeb, a harvardi professzor úgy véli, hogy ezek a töredékek egy 2014-ben Pápua Új-Guinea partjainál landolt meteorból származó idegen technológia részei lehetnek .AVI LOEB


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az ébresztőórák előtt voltak „kopogtatók”. Az 1970-es évekig felbérelhettél, úgynevezett kopogtatót, hogy megkopogtassa az ablakot, és reggel felébresszen. Hosszú botokat, csörgőket, puha kalapácsokat vagy borsólövőket használtak a "munka" elvégzéséhez. A szabály szerint addig nem hagyhatták el az ügyfél ablakát, amíg meg nem bizonyosodtak arról, hogy fel nem ébredt. A fizetésük kevés volt, csak az eredeti munkájuk kiegészítésére volt elég. Általában időseb férfiak vagy nők végezték ezt a munkát, de volt rá példa, hogy járőröző rendőrök is így egészítették ki a keresetüket.

Az összetétel elemzése kimutatta, hogy a gömbök 84% vasból, 8% szilíciumból, 4% magnéziumból és 2% titánból, valamint nyomelemekből állnak. Szubmilliméteres méretűek. A legénység összesen 50-et talált belőlük.

“Az anyagszilárdsága keményebb, mint az összes korábban látott és a NASA által katalogizált űrkőzet” – tette hozzá Loeb. “A sebességét a Naprendszeren kívül számítottuk ki. 60 km/s volt, ami gyorsabb, mint az összes csillag 95%-a. A tény, hogy még a vasmeteoritoknál is szívósabb anyagokból készült, és gyorsabban mozog, mint a Nap közelében lévő összes csillag 95%-a, arra enged következtetni, hogy egy másik civilizációból származó űrszonda vagy valamilyen technológiai eszköz lehet, valamilyen “kütyü.”

A Loeb, a gömbök megtalálását, a NASA által indított Voyager űrszondák bármelyikéhez hasonlítja. “10 000 év múlva hagyják el a Naprendszert. Képzeljük csak el, hogy egymilliárd év múlva egy másik bolygóval ütköznek. A szokásosnál gyorsabban mozgó összetételű meteorként jelennének meg” – magyarázta Loeb.

A kutatás és elemzés még csak most kezdődik a Harvardon. Loeb megpróbálja megérteni, hogy a gömbök mesterségesek vagy természetesek. Ha természetesek, akkor a kutatók betekintést engednek abba, hogy milyen anyagok létezhetnek a Naprendszerünkön kívül. Ha ez mesterséges, akkor a kérdések valóban elkezdődnek.

“Tízezer évbe fog telni, amíg a jelenlegi űrszondánkkal kilépünk a Naprendszerünkből egy másik csillaghoz. Ez az anyag annyi időt töltött, hogy megérkezzen hozzánk, de már itt van” – mosolygott Loeb. “Csak át kell néznünk a hátsó udvarunkat, hogy nézzük meg, vannak-e csomagjaink egy csillagközi Amazonról, amelynek utazása több milliárd évig tart.”

Még mindig több törmeléket kell átnézni, és több órányi meg nem nézett felvételt a szánjukra erősített kamerából. Úgy véli, van esély arra, hogy a kis zsemlemorzsa mérető gömbökön kívül, egy nagyobb leleteket is találnak.

“Segítenek abban is, hogy pontosan meghatározzuk a meteor bármely nagy darabját, amelyet egy jövőbeli expedíció során találhatunk” – részletezte Loeb. “Reméljük, hogy találunk egy nagy darabot ebből az objektumból, amely túlélte a becsapódást, mert akkor meg tudjuk mondani, hogy ez egy kőzet vagy technológiai eredetű.”

Forrás: cbsnews.com,  Harvard professor Avi Loeb believes he’s found fragments of alien technology

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések