Hirdetés


Több mint 200 millió Ft-ért vette meg valaki, Kirk kapitány ikonikus lézer puskáját, egy aukción


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Az oldalunk elsősorban numizmatikával foglalkozik, de ehhez sok mindent tudunk kapcsolni, ilyen ugye például a történelem, ami szerintem egyértelmű ( szokták mondai, hogy a történelem és a numizmatika kéz- a kézben jár ) gazdasági hírek, régészeti és egyéb események… stb. 

Nos azonban olykor el fogok kalandozni kicsit, de csak annyira, hogy az adott cikk érdekes legyen, ( legalábbis én úgy gondolom 🙂 ) és bár tényleg nem lesz már túl sok köze a numizmatikához, de mint “árverési érdekességek”, talán mégis odaképzelhetünk valami párhuzamot. Legyen képzelőerőnk, és vegyük például azt, hogy éppen érme aukciókat nézegetünk, például egy Heritage aukción, és észreveszünk még egyéb tételeket is, amik felkeltik az érdeklődésünket. Nos az alábbi szerintem ilyen 🙂


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az Star Wars filmsorozat legelső részének megjelenésekor, Franciaországban még mindig használtak guillotine-t. (1977) Az utolsó ember, akit guillotine-nal fejeztek le, Hamida Djandoubi volt. 1977. szeptember 10-én végezték ki. A Star Wars ( Csillagok háborúja ) mozifilm első részének premierje pedig 1977 május 25.-én volt.

Az alábbi tétel, egy filmbeli kellék, egy ismert, legendás filmből. Egyedülálló relikvia, a  Star Trek: The Original Series Second Pilot “Where No Man Has Gone Before” (Paramount TV, 1966-1969) című eredeti filmsorozatból, James T. ( Tiberius ) Kirk kapitány, ( William Shatner ) futurisztikus fegyvere, az úgynevezett  Phaser Rifle, lézer puska. A “fegyver” rendkívül erős kialakítású, mivel a producer, Gene Roddenberry nagy méretű, a harci jelenetekhez méltó kelléket szeretett volna, ezért masszívra kellett építeni. Ez sikerült is, a tervező, Reuben Klamer mindössze 2 hetet kapott a kellékek leszállítására, a tervezéstől a gyártáson át a befejezésig, de mégis sikerült neki időben megalkotni az ikonikus fegyvert. A tételhez tartozott még  egy fa doboz, Roddenberry által jóváhagyott terv eredeti rajza, levelezések, aláírással, és néhány egyéb papír.

A tétel, a 2021. november 4. – 7. Hollywood & Entertainment Signature® aukción lett értékesítve, ( LOT #89851 ). A leütési ár, elképesztően magas lett, 615.000 $-t ( jelenlegi árfolyamon, kb.: 205 millió Ft ) adott érte egy licitáló.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések