Hirdetés


Lehetséges-e egy teljesen készpénzmentes társadalom az Egyesült Államok számára? Miért igen, vagy miért nem?


A bejegyzés becsült olvasási ideje 3 perc

Lehetséges-e egy teljesen készpénzmentes társadalom az Egyesült Államok számára? Miért igen, vagy miért nem? – tette fel a kérdést a Numizmatikai Hírek E-hírlevél olvasói számára a numismaticnews.net. Néhány, erre a kérdésre adott választ olvashattok lentebb. Annyit elárulok, hogy bár lehet azt gondolnád, hogy az amerikaik sem szeretik már a készpénzt, tévedsz. Számukra a készpénz, a szabadság egyfajta megnyilvánulása, és erről nem szívesen mondanának le. 

Feltételezem, hogy van esély arra, hogy készpénz nélkül maradjunk. Nagyon szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban – túl sok lehetőség kínálkozik a kiberbűnözésre, a hackelésre stb. A veszélyek származhatnak hazai vagy külföldi szervezetektől. Maradjunk a fizikai valutánál és az érméknél. Nyomtasd továbbra is az „In God We Trust” feliratot a valutára és az érmékre.

KRE, Germantown, Ohio

A teljesen készpénzmentes gazdaság nem fog működni egy olyan társadalomban, amely olyan magasra értékeli a szabadságot és a magánéletet, mint az Egyesült Államokban. Túl kevés a szabadság és a magánélet súlyos hiánya a teljes mértékben nullák és egyesek felcserélésére épülő számítógép-alapú gazdaságban. És mi történik, ha újabb Carrington-esemény következik be?

Bob Evans, Hopewell, Ohio

Sok koncert- és sporthelyszín teljesen készpénzmentes, szóval LEHETSÉGES, hogy az egész Egyesült Államok készpénzmentessé váljon.

Greg Yesh, Grant, Mich.

Az USA teljesen készpénzmentesen is működhet. Ha a kormány abbahagyná a pénznyomtatást, és azt diktálná, hogy minden tranzakcióhoz vezeték nélküli eszközöket kell használnunk, milyen választásunk lenne? Nos, ha azt kérdezték volna: „Az Egyesült Államoknak készpénzmentessé kellene válnia?” a válasz egyértelműen nem lett volna. A sok személyazonosságlopás mellett hozzunk létre egy másik csatornát személyes adataink feltörésére. Mindig készpénzt használok 60 dollár alatti tranzakciókhoz, nagyobb tranzakciókhoz pedig hitelkártyát. Mivel vállalkozások és helyszínek csak készpénz nélkül működnek, abbahagyom a pártfogásukat. Ha mindenki készpénz nélkül maradna, azt hiszem, túl kell tennem magam rajta.

Richard Bumpus, Marion, Mass.

Túl sok ember számára fontos a készpénz, a hitel ( hitelesség ), az intelligencia, a szükséglet vagy más tényezők ahhoz, hogy a rendszer működjön. A második probléma az, hogy a befolyásos bankok és pénzintézetek, amelyek a természetben hitelkártyákkal rendelkeznek és 15-25%-os kamatokat keresnek, függnek ezektől a bevételi forrásoktól, és befolyásuk van Washingtonban. Végül úgy gondolom, hogy általában nincs elég érdeklődés.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az ókori görög olimpiák győztesei kétszer lassabban futottak, mint a mai győztesek. Még az ókor legjobb és legkitartóbb sportolói is lassabban futottak, mint a modern atléták. Pheidippidész, aki hírnökként kereste a kenyerét, egyszer 240 km-t futott kevesebb, mint 2 nap alatt, hogy Spártából Athénba futva elmondja az athéniaknak a győzelem hírét. Ezzel ő lett a történelem első maratoni futója. Phidippides hőstettének emlékére 1982-ben megkezdték a Spartathlon megrendezését - ez egy olyan verseny, melynek távja megegyezik az Athén-Spárta távolsággal. A verseny rekordja 20 óra 25 perc, de körülbelül egy nap alatt az egész mezőny be szokta fejezni a versenyt, vagyis elmondhatjuk, hogy a modern hosszútávfutók körülbelül kétszer olyan gyorsak, mint az ókori görög futók.

Név és cím elhallgatva

Nem, mivel a társadalom mindig tartalmaz egy csoportot, amely készpénzt fog használni.

Lorne Lavertu, Herndon, Va.

Nem látom, hogy ez működne. 160 alkalmazottam volt, nyolcnak pedig még bankszámlája sem volt. Fizetésüket fizetésről fizetésre kapták, és kizárólag készpénzes vásárlásokon múlt az életük!

Jerry Roberts

A készpénz nélküli társadalom árt az egyes amerikaiaknak. Ha kiberbűnözés kerül a fiókomba, és megtisztítják azt, ki fog nekem segíteni? Ma ki kell fizetnem a jelzáloghitelt. Hova forduljak a fizetésemért? A bankhoz? A kormányhoz? A jelzálogtársasághoz? Mire a bürokrácia ellenőrzi a követelést, elveszítem a házamat. Az Egyesült Államok kormánya több pénzt nyomtathat, ha akar, akárcsak ma. Képzeld el, ha csak több internetes pénzt kellene rendelniük. Politikusaink virágkorukat élnék, könnyebben gazdagodnának, mint manapság. Igen, de csak akkor, ha abbahagyjuk a papírpénz nyomtatását és az érmék gyártását. Ez vonatkozik az Egyesült Államokra és más országokra, amelyek pénzünket használják.

Név és cím elhallgatva

Természetesen ez a nyugati világ jövője, beleértve az Egyesült Államokat is. Sok üzlet és helyszín már most is készpénzmentes. Az ügyfelek többsége már nem hord készpénzt, hanem hitel- vagy betéti kártyát használ. Az aranyat és ezüstöt készpénzzel vásárló csekély kisebbségen kívül online, üzletekben és bemutatókon bonyolítjuk le az ügyleteket azokkal, akik nem használnak készpénzt. Nem jön; már itt van.

Carl Hornburger, Integrity Coin Store, Poquoson, Va.

Nem hiszem, hogy ez működne. Más kisebb országok is próbálkoztak vele, de kudarcot vallottak. Túl sokan vannak, akik nem hisznek a hitelkártyákban, és nem bíznak a kormányban, hogy ne törjék fel fiókjaikat, vagy ne kapcsolják ki azokat, mert nem szavaztak az egyik vagy másik pártra, és bűncselekménnyel vádolták őket, vagy bármilyen más okból.

Tim K., Pa

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések