Hirdetés


Az eddigi legérdekesebb borravalóm, amit pizza futárként kaptam :)


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Egy kis érdekességről írnék most. Azon kívül, hogy szeretem a numizmatikát, és cikk írással is “próbálkozok” 🙂 , sajnos ebből megélni nem tudnék, mivel nem kereskedési céllal vásárolok, és olykor adok el érméket, bankjegyeket, hanem kizárólag hobbiból, és mert mint ahogy fentebb is írtam, szeretem 🙂 Ha valamilyen különleges érmét ( inkább fémpénzeket gyűjtök ) fogok  a kezembe, az nekem olyan, mint egy időutazás, ….és én pedig nagyon szeretek időutazni :). Nos de nem is ez a lényeg most, hanem az, hogy mi “történt” a napokban velem.

A “polgári” foglalkozásom, pizza futár, ebből élek 🙂 Amit pedig megosztanék most veletek, az pedig a héten kapott eddigi, legérdekesebb “borravalóm” bemutatása. Vegyes tálat vittem ki egy törzs vendégünknek, akik kártyával fizetett. Ilyenkor nem mindenki szokott adni borravalót, de a hölgy adott “külön”, a pénztárcájából. 350 Ft-ot kaptam, 7db 50 Ft-ost. Megköszöntem, és eljöttem, de már a szemem sarkából láttam, hogy van közte emlék 50 Ft, ezért külön raktam őket, és később megnéztem. Nos igencsak meglepődtem, ezek voltak azok:

A “borravalóm” 🙂 A két normál forgalmi 50 Ft-ost, csak azért hagytam a képen, mert konkrétan ők is a pakkban voltak, ezért így “hiteles” a kép 🙂

Hirdetés


Ugye ez önmagában nem annyira érdekes történet, pusztán csak azért gondoltam, hogy mégis írok róla, mivel egyszerre 5 db emlék 50 Ft-os is volt a borravalóban, pláne nem mostaniak, hanem ritkábbak. Ennek az esélye szinte nulla. Csak arra tudtam gondolni, hogy ő gyűjtögette, és véletlenül adott belőlük, vagy ő maga döntött úgy, hogy “nem érdekli”, inkább elkölti, vagy esetleg a férje pénztárcája volt 🙂 Mivel fennállt több lehetőség is amivel nem akartam visszaélni, felhívtam őket, és elmondtam miben “kaptam” a borravalót, mivel visszavittem volna őket, ha valamilyen “gyűjteményből” kerültek volna hozzám, én is szomorú lettem volna ha az enyémmel történik ez véletlenül.

Nos a hölgy nem is igazán értette miért hívtam, aztán “leesett” neki, nagyon köszönte, hogy képes voltam ezért felhívni, de tartsam meg őket, ő csak simán kapta valahol, és tovább fizetett ( borravalóként ) velük. Így “megnyugodtam”, azonban ez így örök rejtély marad majd, mert ennek így már, tényleg nulla az esélye, de mégis megtörtént.

Annyit jegyeznék még meg, hogy 4 év alatt ( futárként ) volt még egy Kossuth 100 Ft -os ( normál ),  egy Deák 20 Ft -os ( ezt a kolléga pénztárcájában találtuk, és nekem adta ), és néhány egyéb emlék 50 Ft- os amit borravalóban kaptam.

Minden alkalommal nagy öröm ez nekem, jobban örülök mint egy nagyobb borravalónak :), de ennek a kis “pakknak” örültem eddig a legjobban, különlegessége, “titokzatossága” miatt…

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések