Hirdetés


“Remek” hír érkezett, Amerika bombázza Jement! Hatalmas tőzsdei emelkedés várható!!!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Nos…bár “hatalmas” tőzsdei emelkedés nem lett ( Hatalmas tőzsdei emelkedés lesz holnap!!! Csökken az infláció, gyengülni fog a dollár!!! ) , de azért “hál istennek” nem is estek az indexek. A legutóbbi elemzésemben egy dolgot kihagytam. Amennyiben “rossz” adat érkezik, akkor is emelkedni fognak a tőzsdék. Miért? Mert… Ugyebár, valamelyest emelkedett az infláció Amerikában ( ez a legfőbb adat, amit az egész világ figyel, más országé nem érdekel senkit ), tehát ez rossz hír, vagyis ez jó hír lett, és ez tőzsdei emelkedést indított, de csak szerényet. El is voltam keseredve…


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az ókori Egyiptomban a szolgákat mézzel kenték be, hogy inkább ők vonzzák a legyeket, s a fáraót ne zaklassák a bogarak. A szolgák sora amúgy sem volt túl fényes akkoriban, mivel gyakran, ha meghalt egy fáraó, vele együtt eltemették az összes szolgáját, háziállatát és ágyasát is.

( A kép forrása: Shutterstock )

Azonban közben, jött jó egy nagyon jó hír is, ez megmentette a tőzsdéket. A szövetségesek ( Amerika, Nagy-Britannia, Kanada…stb ) ellencsapást indítottak a húszik ellen, Jemenben ( Eszkalálódott a konfliktus, elszabadulhat az olajár, hozzánk is elérhet az energiasokk ). Ez ugyebár jó hír, hisz növeli az esélyét az eszkalálódásnak a Közel-Keleten. A fenti cikk címe, már ezt a szót használja, “eszkalálódott”. De szerintem még koránt sincs ez, mivel senkit nem érdekelnek a húszik, akár városokat is lebombázhatnak, semmi jelentősége nem lesz. Majd ha esetleg beszállna a buliba Irán. De nem fog, csak fenyeget majd! Szóval marad a vétel, nem kell aggódni. Szóval “sajnos” nincs esély egy nagyobb háborúra. Az pedig nagyon jó hír lenne a tőzsdéknek, hisz megemelné az olaj árát, ami növelné az inflációt. Illetve a Szuezi csatornán teljesen leállna, a már amúgy is akadozó hajóforgalom. Ez súlyos csapás lenne a világkereskedelemnek, vagyis ez is nagyon jó hír lenne! De érjük be néhány rakétával, és nyilatkozattal, hátha  ez is tovább támogatja a tőzsdei rally-t. Mivel manapság irracionális minden kereskedelem, minden geopolitikai anomália pozitív. Amennyiben befektető vagy, akkor ez most egy nagy lehetőség. Figyeld a híreket, bármilyen negatív hír, vételi lehetőség. Ráadásul minden cégnek extra profitja lesz, hisz remek a  gazdasági környezet. A kriptopénz szintet lépet ( gyakorlatilag legalizálták, SEC approves rule changes that pave the way for bitcoin ETFs ) vagyis vétel. Igazából nem tudok semmit, aminek az árában esés várható. Ráadásul egyre többen vagyunk, a világ népessége növekszik, ez vétel ( több vásárló ). A klímaváltozás tönkreteszi a terméseket, vagyis ez is vétel. Minden növény, termény, fém, élőállat, földgáz vétel, hisz kevesebb lesz belőle. A tőzsde emelkedni fog, és igazából minden emelkedni fog. Vétel. Minden vétel. Sosem fog esni semmi, főleg a német tőzsde, illetve a NASDAQ nem. Szóval vétel, vétel, vétel, nem kell semmilyen tőzsdei összeomlástól tartani. Már ezernyi elemzést olvastam, mennyire szar a helyzet, mégsem esik a tőzsde. Elfogadtam. Nem is fog. Szóval a legjobb befektetés a világon, ha veszel bármit! Főleg a legjobban túlértékelt indexeket, cégek részvényeit, mivel nem véletlenül vannak túlértékelve, hisz veszik őket, túlértékelve is, tehát megéri őket venni, mert úgyis maradnak túlértékelve. Na ennyi az elemzésem. Vétel, vétel, vétel!!!!!

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések