Hirdetés


Nem tudod milyen évjáratú a mongol, tibeti, iráni…stb. érméd, vagy bankjegyed? Ezen könnyen segíthetünk!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Egy nagyon érdekes oldalt találtam, nem tudom, hogy ismeritek-e, de ha nem, remélem hasznosnak találjátok majd. Főleg azoknak lehet érdekes, akik olyan országok érméit, bankjegyeit gyűjtik, amelyek egyedi, vagy már nem használt időrendi rendszert használnak, a verési évszámok jelzésére. 

10 Para – Abdülhamid II, Konstantinápoly

Az oldal, egyfajta univerzális dátumátalakító, amely 30 időrendi rendszert fed le. Az oldalon található különböző “dátum konverter” segítségével, könnyen megtudhatod, mikor verték érméid, vagy bankjegyeid ( amennyiben azok is az oldalon bemutatott, érmékre vert dátumrendszert használják ). A dátum konverter képes közvetlenül ( a kiválasztott rendszerből a Gergely-dátumra ) és fordítva ( a Gergely-rendszerből a szükségesbe ) képes adatokat feldolgozni. A használat is nagyon könnyű. Egyszerűen válaszd ki a keresett időrendi rendszert az oldal bal oldalán található menüből, kattints rá, és írd be a megfelelő adatokat ( ahogy az érmén, vagy bankjegyen látod az adott szimbólumot ), majd a zöld pipára kattintással, megkapod az “eredményt”. Annyit azért minimum tudnod kell, hogy az érméd, bankjegyed melyik országból, birodalomból származik, vagyis milyen “naptár” szerint dátumozták.

Külön rendelkezések léteznek azokra az esetekre, amikor elengedhetetlen néhány további szimbólum megadása – mindezeket a sajátosságokat, ahol szükséges, a narratív részekben ismertetik, illetve minden kronológiai rendszerhez tartozik egy magyarázó szöveg, amely segít megérteni az átalakító működését, valamint megtudhatsz néhány tényt a kiválasztott számtani, vagy dátum naptár kronológia történetéről és eredetéről. A „Creounity Time Machine” webalkalmazás a legjobb és legerősebb online dátum konvertáló, amit valaha készítettek. Használata teljesen ingyenes, mindenféleképpen érdemes kipróbálni! Itt tudjátok kipróbálni: creounity.com, Creounity Time Machine


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

1887-ben néhány politikus férfiember úgy döntött, hogy poénból felkérik Susanna M. Salter-t, hogy induljon ő is a közelgő polgármester választáson. A férfiak ezzel a megmozdulással azt akarták bizonyítani, hogy a város polgárai nem fogják hagyni, hogy egy nő irányítsa őket. A tervük azonban nem jött össze, ugyanis a nő a szavazatok 2/3-t megszerezte, amivel meg is nyerte a választást.

Kapcsolódó tartalom ( annyiban, hogy ez is egy hasznos kis alkalmazás, de inkább szórakoztató )

 

Találtam egy “numizmatikai kirakós” játékot, ami szerintem tetszeni fog nektek!

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések