Hirdetés


Legfrissebb bejegyzések


Régészek 100 000 darabos ősi érme leletet találtak Japán középső részén!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

HirdetésA régészek egy 100 000 darabos ősi érmét tartalmazó leletet találtak a Japán középső részén fekvő Gunma prefektúrában, Maebashiban november 3-án – jelentette az Asahi Shimbun című országos lap Maebashi önkormányzati tisztviselőire hivatkozva.

A lelet ( A kép forrása:  Maebashi város önkormányzata )

Hirdetés


Az érméket egy olyan területen találták meg, ahol egy cég gyár építését tervezte – jelentette Asahi Shimbun. A régészek felásták a területet – amely 1,96 láb magas és 3,2 láb széles volt – és 1060 köteg érmét találtak, amelyek mindegyike 100 darabot tartalmazott a jelentés szerint. Az érméket szalmakötéllel kötegelték. Az ásatási helyszínről közzétett fotókon több száz szürke, kerek tárgy és egy nagy lyuk látható a földben. Számos más ereklyét is találtak az ásatási helyszínen.

A régészek úgy találták, hogy az érmék egy része Kínából származik, és mintegy 2000 évesek. A jelentés szerint 334 érmét vizsgáltak meg, és megállapították, hogy az érmék legalább 44 különböző évből származnak. A legrégebbi vizsgált érme egy Ban Liang volt – egy bronzérme, amely a Kínai Birodalomhoz nyúlik vissza, Kr.e. 175-ben –, a legújabb pedig 1256-ból származik. A legrégebbi talált érmére a “Ban” és a “Liang” szavakat gravírozták. A szakértők szerint, ezeket az érméket a viharos Kamakura-korszakban ( 1185-1333 ) rejtették el. Bár ritkák az ilyen méretű érme leletek, azonban az elmúlt években megnövekedett Japánban a régészeti ásatások száma, amelyek során megnövekedett a talált régi érmék száma is – közölték tisztviselők.

 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?