Hirdetés


Oroszország megtámadta Ukrajnát!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Hétfői cikkemben írtam, hogy  Nincs visszaút? Háború lesz…. ? Orosz csapatok hatolnak be hamarosan Ukrajna területére!

Ez sajnos ma hajnalban meg is történt… Szörnyű érzés, hogy numizmatikával foglalkozó oldalon, lassan több cikk van az ukrán-orosz helyzetről mint másról… Ennek mint tudjátok, az az összefüggése, hogy az arany, és ezüst árának alakulását szoktam hetente megírni. Egy háború, pláne “európai” háború, pedig a lehető legjobban összefüggésbe van ezzel… Ezért “kénytelen” vagyok megint írni.

A legrosszabb forgatókönyv következett be. Putyin parancsot adott a katonai hadműveletekre. A tőzsdei reakciók ilyenkor pedig egyértelműek. Tőzsdék esnek, arany, ezüst, olaj, benzin, és úgy általában minden árucikk ( a búza, kukorica ára, elképesztő emelkedésben van ), emelkedik.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A görények, a kutyák és a majmok voltak a legnépszerűbb házi kedvencek a Római Birodalomban. Az ókori rómaiak macskák helyett görényeket használtak egerek és patkányok vadászatára. Kutyákat használtak őrként, majmokat pedig szórakozásként.

Hogy meddig?

Ezt nehéz megmondani. Putyin állítása szerint, vagyis inkább ahogy a szavaiból kivettem, csak az ukrán kormányt akarja megdönteni. Az ukrán katonáknak, ha leteszik a fegyvert, szabad “elvonulást” ígért. Nos itt jön a lényeg. Ha ezt az állítását betartja, és a katonák így is tesznek, akkor rövid ideig fog tartani a háború. Ez esetben, miután esetleg a nyugat is “megemészti” ezt, és drasztikus ellenlépéseket nem tesznek, már pedig nem fognak, nem fognak háborúzni Ukrajna mellett, akkor véleményem szerint, a pánik hangulat rövid időn belül véget érhet. Ha elhúzódik, és növekszik az áldozatok száma, akkor a fenti tőzsdei mozgások, még sokáig eltarthatnak. Az bizonyos, hogy Ukrajna, soha nem lesz NATO tag, vagyis Putyin fő követelése, ezzel teljesült is….

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy egyetlen emberélet elvesztése is tragédia….és lesznek áldozatok, ez biztos. Sokkként ért a hír, hogy 2022-ben ez megtörténhet. Szeretném azt hinni, hogy ez nem történt meg, csak valamilyen átverés. De nem az. Egy másik cikkemben így írtam…Stresszes hét után, még stresszesebb következik. Érdemes tartani az aranyat, ezüstöt, és figyelni az eseményeket!. Nos ez erre az időszakra, fokozottan igaz lesz. Ha tőzsdei pozíciót akarsz nyitni, kizárólag az arany, és ezüst vétel lehet opció, minden mással várnék.

Minden közvetlenül érintett embernek, családnak, katonának, legyen az ukrán, vagy orosz, azt kívánom, hogy épségben hazajusson a családjához, és a lehető legrövidebb idő alatt véget érjen ez a rémálom.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések