Oroszország megtámadta Ukrajnát!

Hirdetés

Oroszország megtámadta Ukrajnát!

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japán gyarmatosítók még 1913-ban olyan törvényt vezettek be, melynek lényege, hogy Koreában csak és kizárólag vak emberek alkalmazhatók masszőrként. Egyrészről ez azért volt jó, mert így a vak embereknek biztosítottak munkát, másrészről pedig a szégyenlős vendégeknek nem kellett feszélyezve érezniük magukat. Ha hiszitek, ha nem, a törvény mind a mai napig érvényben van.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

Hétfői cikkemben írtam, hogy  Nincs visszaút? Háború lesz…. 🙁 Orosz csapatok hatolnak be hamarosan Ukrajna területére!

Ez sajnos ma hajnalban meg is történt… Szörnyű érzés, hogy numizmatikával foglalkozó oldalon, lassan több cikk van az ukrán-orosz helyzetről mint másról… Ennek mint tudjátok, az az összefüggése, hogy az arany, és ezüst árának alakulását szoktam hetente megírni. Egy háború, pláne “európai” háború, pedig a lehető legjobban összefüggésbe van ezzel… Ezért “kénytelen” vagyok megint írni.

A legrosszabb forgatókönyv következett be. Putyin parancsot adott a katonai hadműveletekre. A tőzsdei reakciók ilyenkor pedig egyértelműek. Tőzsdék esnek, arany, ezüst, olaj, benzin, és úgy általában minden árucikk ( a búza, kukorica ára, elképesztő emelkedésben van ), emelkedik.

Hogy meddig?

Ezt nehéz megmondani. Putyin állítása szerint, vagyis inkább ahogy a szavaiból kivettem, csak az ukrán kormányt akarja megdönteni. Az ukrán katonáknak, ha leteszik a fegyvert, szabad “elvonulást” ígért. Nos itt jön a lényeg. Ha ezt az állítását betartja, és a katonák így is tesznek, akkor rövid ideig fog tartani a háború. Ez esetben, miután esetleg a nyugat is “megemészti” ezt, és drasztikus ellenlépéseket nem tesznek, már pedig nem fognak, nem fognak háborúzni Ukrajna mellett, akkor véleményem szerint, a pánik hangulat rövid időn belül véget érhet. Ha elhúzódik, és növekszik az áldozatok száma, akkor a fenti tőzsdei mozgások, még sokáig eltarthatnak. Az bizonyos, hogy Ukrajna, soha nem lesz NATO tag, vagyis Putyin fő követelése, ezzel teljesült is….

Hirdetés

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy egyetlen emberélet elvesztése is tragédia….és lesznek áldozatok, ez biztos. Sokkként ért a hír, hogy 2022-ben ez megtörténhet. Szeretném azt hinni, hogy ez nem történt meg, csak valamilyen átverés. De nem az. Egy másik cikkemben így írtam…Stresszes hét után, még stresszesebb következik. Érdemes tartani az aranyat, ezüstöt, és figyelni az eseményeket!. Nos ez erre az időszakra, fokozottan igaz lesz. Ha tőzsdei pozíciót akarsz nyitni, kizárólag az arany, és ezüst vétel lehet opció, minden mással várnék.

Minden közvetlenül érintett embernek, családnak, katonának, legyen az ukrán, vagy orosz, azt kívánom, hogy épségben hazajusson a családjához, és a lehető legrövidebb idő alatt véget érjen ez a rémálom.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Mágnesteszt: Hogyan ellenőrizzük az ezüst- és aranyérmék valódiságát?

Egy nagyon hasznos videót mutatunk be a cikkben. Ha most kezded gyűjteni az érméket, vagy ha már régebb óta foglalkozol >>>

Ahogy pár napja jósoltuk, “mozgolódik” az arany, és ezüst 🙂 Végre 🙂

Mint azt ahogy pár napja említettem, nagyon úgy néz ki, hogy a trendforduló megtörtént! Az okokat nem próbálom most részletezni, mivel >>>

Azerbajdzsán 500 manatos emlékbankjegyet bocsátott ki.

Azerbajdzsán Központi Bankja november 4-én  500 manatos emlékbankjegyet vezetett be. A bankjegy, az azerbajdzsáni hadsereg 44 napos honvédő háborújának állit emléket, amit a >>>

Az 1950-es évek Magyarországon, ( 100 év gazdaságtörténete, 4. rész )

10 részes videó sorozat, amit a Magyar Nemzeti Bank készített. Az 1920-as évektől kezdve, 10 éves bontásokban mutatja be Magyarország >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?