Hirdetés


Nagy mennyiségű II. világháborús robbanóeszköz került elő Balatonfőkajár külterületén!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Budapest, 2023. június 17., szombat ( MTI ) – Nagy mennyiségben kerültek elő második világháborús robbanóeszközök Balatonfőkajár külterületén a közelmúltban – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezrede szombaton a Facebook-oldalán.

Azt írták: az Ady Endre út közelében vízvezeték-ásás közben bukkantak a feltételezett robbanóeszközökre. A tűzszerész járőrparancsnok a terület műszeres átvizsgálása során 30 darab 82 milliméteres szovjet aknavető gránátot, két RPG 40-es kézigránátot, két RPG 43-as kézigránátot, három 45 milliméteres űrméret alatti páncéltörő lőszert, egy német T. Mi. 42-es harcjármű elleni aknát és öt kilogramm 7,62 milliméteres pisztolylőszert azonosított be. A robbanóeszközöket a katonák elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az Oxfordi Egyetem régebbi, mint az Azték Birodalom. Az Oxfordi Egyetem már 1096-ban fogadta az első hallgatókat. Ezzel szemben Tenochtitlán városát a Texcoco-tónál, amely az Azték Birodalom fővárosa lett, "csak" 1325 táján alapították.

 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések