Hirdetés


Ma este történelmet írnak Amerikában! Milliók fogják élőben nézni!!!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Ma ( 2022, 11. 05. ) húzzák ki a valaha volt legnagyobb lottónyeremény győztesét, aki 1,6 milliárd dollárt, ami körülbelül 650 milliárd forint vihet majd haza. Amennyiben lesz telitalálat. Ezt az összeget azonban csak úgy kaphatja meg a nyertes, ha 3×10 év alatt, járadék formájában veszi fel azt. Ha azonban az azonnali nyereményt válassza, akkor elég magas adó terheli az összeget, és ebben a esetben “csak” 782,4 millió dollárt fog kapni. Nos ez az összeg pedig, kb.: “csak” 316 milliárd forint 🙂

A jelenlegi nyeremény augusztus 3.-a óta halmozódik, ez lesz a 40. húzás az utolsó telitalálat óta. Ez nem tűnik túl hosszú időnek, azonban a Powerball  ( Multi-State Lottery Association ) esetében igen, mivel eddig még nem volt arra példa hogy ilyen hosszú ideig ne hirdessenek nyertes. Egyébként az esély a telitalálatra, körülbelül 1 a 292 millióhoz. Összehasonlításképpen a Mega Millions játék főnyereménye “csak” 119 millió dollár, és ott a nyerési esély is kisebb, 1 a 302 millióhoz. A nyeremény ezzel bekerült a Guiness Rekordok könyvébe, letaszítva a valaha kihirdetett legnagyobb nyeremények dobogójának első helyéről a 2016-os 1,586 milliárd dolláros csúcsot.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az ébresztőórák előtt voltak „kopogtatók”. Az 1970-es évekig felbérelhettél, úgynevezett kopogtatót, hogy megkopogtassa az ablakot, és reggel felébresszen. Hosszú botokat, csörgőket, puha kalapácsokat vagy borsólövőket használtak a "munka" elvégzéséhez. A szabály szerint addig nem hagyhatták el az ügyfél ablakát, amíg meg nem bizonyosodtak arról, hogy fel nem ébredt. A fizetésük kevés volt, csak az eredeti munkájuk kiegészítésére volt elég. Általában időseb férfiak vagy nők végezték ezt a munkát, de volt rá példa, hogy járőröző rendőrök is így egészítették ki a keresetüket.

 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések