Hirdetés


Íme mit jósol Nostradamus, a 2024-es évre!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 3 perc

A jövő előrejelzésének különlegessége abban rejlik, hogy minél homályosabban fogalmazol, annál inkább kinyithatod az ajtót különböző témák irányába. Nostradamus kiemelkedő volt ebben a tekintetben, mivel olyan többértelmű jóslatokat alkotott, amelyek lehetővé tették, hogy különböző eseményekkel társítsák őket. Ezeket gyakran “utódikcióknak” nevezik, mivel az esemény előtt nehéz kitalálni, hogy pontosan mire utalnak, az esemény után pedig találni lehet olyan részeket, amelyek alapján úgy tűnik, mintha Nostradamus valóban előre látta volna – még akkor is, ha nem voltak pontosak. Nostradamus mellett, ha a jövendőmondásról van szó, Baba Vanga, a bolgár jósnő neve is gyakran előkerül. Vangelia Pandeva Gushterova, 1911-ben született, és 12 éves korában egy forgószél elsodorta, ekkor kezdett hirtelen romlani a szeme. Ettől függetlenül állítólag rendelkezett azzal a képességgel, hogy bepillantson a jövőbe, és szerinte éppen az a forgószél okozta megmagyarázhatatlan képességét, ami elvette a szeme világát is. Azonban az ő 2024-es jóslatairól már írtunk ( Íme Baba Vanga 7 jóslata, a 2024-es évre! ), ezért nézzük most meg, mit jósol Nostradamus a 2024-es évre.

Ki volt Nostradamus?

IX. Károly francia király udvari orvosaként szolgáló, zsidó származású asztrológus-csillagász, jövendőmondó. Teljes nevén, Michel de Nostradame, közismert nevén Nostradamus. Először 1555-ben publikálta A próféciák című művét, amely az azóta is évente felidézett jövendöléseit tartalmazza. Ebben a misztikus tudós-jövendőmondó összesen 942 különálló versben foglalta össze látomásait. Nostradamus 1503-ban született, és orvosi pályán kezdte karrierjét, majd később a csillagászat és az asztrológia felé fordult. Nostradamus a látnoki képességéről és értelmezhetetlen verssoraiban rejtett jóslatairól vált ismertté, és sokan próbálták évszázadokon keresztül megfejteni és értelmezni jóslatait. 1566-ban hunyt el.

Néhány jóslata, amik “valóra váltak”

Egy példa erre egy olyan részlet, amely Hitler hatalomra kerülését jósolja, azonban semmiképpen sem utal egyértelműen Hitlerre: „Európa nyugati részén mélyről származó szegény családból egy kisgyermek születik, aki szavával nagy tömegeket vonz. Hírneve kelet felé terjed.” Ha ezt 100 évvel ezelőtt olvastuk volna, akkor arra következtethettünk volna, hogy valaki híressé válik Nyugat-Európában, de ennyi lenne az információ. Hitler hatalomra jutása után az emberek úgy döntöttek, hogy biztosan rá utal, és Nostradamust ismét egy hihetetlen jósnak tartották, noha ezt csak egy homályos szövegrészre alapozták.

II. Henrik halála Egyesek szerint Nostradamus megjósolta II. Henrik francia király kegyetlen halálát. Valójában Henrik sorsát egy fiatal katona törött lándzsája okozta egy torna során, ami súlyosan megsértette szemét és koponyáját. A lassú és fájdalmas vérmérgezéses halált a négy sor így írja le: “A fiatal oroszlán legyőzi az idősebbet, aranykalitkán keresztül szúrja ki a szemét, két seb sorsa eldől.” Bár ezek a részletek rejtélyesek lehetnek, a kritikusok rámutattak, hogy a “gyilkosság” helyszínét és módját is pontosan megjósolta, amikor egy fiatal katona véletlenül ölte meg Henriket egy lovagi torna során.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A Wrigley nevű cég, eleinte még szappanokat árult, ami mellé kis meglepetéseket adtak. Első körben sütőport, majd rágókat osztogattak a vásárlóknak. A vevők körében olyan nagy népszerűségnek örvendtek azok a rágók, amiket adtak, hogy már csak azért megvették a szappanokat, hogy hozzájussanak. Egy idő után a cég megváltoztatta a profilját és nagyüzemben kezdett el finom gumikat gyártani.

A nagy londoni tűzvész Sokan úgy vélik, Nostradamus megjósolta az 1666-os londoni tűzvészt, amely egy királyi pékségben keletkezett, és amely napokig pusztította a várost. A jóslat a 66-os számra, Londont említi, és azt, hogy sokan vesznek el. A részlet így hangzik: “Két városban olyan csapások lesznek, amelyekhez hasonlót soha nem láttak.” De ez valószínűleg utalás lehet akár a második világháború végén Hiroshimában és Nagaszakiban bekövetkezett atombombázásokra is.

A Kennedy-gyilkosság John F. Kennedy meggyilkolása is számos kutatót inspirált Nostradamus jóslatainak áttanulmányozására. A leggyakrabban idézett részlet így szól: “A magasból a gonosz a nagy emberre fog esni.” Talán egy mesterlövész távolról történő gyilkosságra utalva. A jóslat folytatódik azzal, hogy “Egy halott ártatlant megvádolnak a tettével“, amely lehet Lee Harvey Oswald, a feltételezett gyilkos, akit később meggyilkoltak, és akit néhányan ártatlannak gondoltak.

Egyéb jóslatai közé tartozik Napóleon színre lépése, II. Erzsébet királynő halála, valamint a 911-es terrortámadás.

Nostradamus 2024-es jóslatai

Jövendöléseiben 2024-re Nostradamus előrejelezte, hogy III. Károly király lemond a trónról: “A szigetek királyát erőszakkal elűzik, és a helyére olyat tesznek, aki nem viseli majd a király jelét“, egy tengeri csata zajlik le ( ez talán Kína, és Tajvan közötti konfliktusra utal ): “Vitorlák vívnak gyilkos csatát, nagy Neptunus erősebb nem volt még. sápad a vörös, arca halálra vált, a nagy Óceánnak okoz ő rettegést“, és egy új pápa lép a vatikáni trónra, miközben a klímaváltozás különösen súlyosbodik. Emellett más eseményekre is utalt az idei évre vonatkozóan, például így fogalmazott: “A száraz föld jobban kiszárad, és nagy árvizek lesznek, amikor meglátják.” Ezt a mondatot a médium követői szerint talán a január 1-jén, az új év napján rázó japán földrengésre vonatkoztathatjuk. Az 7,6-os erősségű földrengés az ország nyugati partján délután történt. Ha Nostradamus ilyen precízen képes jósolni, akkor valószínűleg fel kell készülnünk az új brit király: ” A szigetek királyát erőszakkal elűzik, és a helyére olyat tesznek, aki nem viseli majd a király jelét.” és az új pápa érkezésére is: “A nagyon öreg pápa halála révén, egy jó korú római lesz megválasztva, róla azt mondják majd, hogy gyengíti a székét, de sokáig lesz trónon és harapós lesz.” Ebből kifolyólag tehát izgalmas események várhatók a 2024-es évben. Bár ezt minden év elején kijelenthetjük jövőbelátó képességek nélkül is.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések