Hirdetés


II. világháborús, szovjet kézigránátokat találtak Üllőn!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

A Pest vármegyei Üllő külterületén egy római kori szarmata telep maradványainak feltárása közben, váratlanul második világháborús lövészárkokra és robbanóeszközökre is bukkantak. 

A feltárási területen amely a Kárpát-medence egyik legkiemelkedőbb szarmata fazekastelepének számít, a közelmúltban két második világháborús lövészárkot is beazonosítottak és ott feltételezett robbanóeszközökre bukkantak. A tűzszerész járőr parancsnoka megállapította, hogy két szovjet RG–42-es kézigránát került elő tárolócsavarral és az azokhoz tartozó gyújtószerkezetekkel. Emellett találtak még egy kilogrammnyi szovjet gyalogsági lőszert is.

 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az 1955-től 1975-ig tartó vietnámi háború az Amerikai Egyesült Államok történelmének leghosszabb fegyveres konfliktusa volt, amelyben 58318 amerikai katona esett el.

( A kép forrása: MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred Facebook oldala )

Az eszközöket elszállították a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, ahol később megsemmisítésre kerülnek. A tűzszerészek a lakosságot is figyelmeztették, hogy amennyiben robbanótestre emlékeztető tárgyat találnak, azonnal jelezzék a rendőrségen a saját és hozzátartozóik biztonsága érdekében.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések