Hirdetés


Hoppá! Az Egyesült Államokban, nem adhat vért a COVID-19 ( vagy más hírvivő RNS ( mRNS ) ) vakcinával beoltott, csak ebben az esetben?


A bejegyzés becsült olvasási ideje 3 perc

Illinoisban ( Egyesült Államok ) egy új jogszabály lehetővé tenné a véradásban részesülő egyének számára azt, hogy megtudják, hogy egy COVID-19 vakcinával vagy más hírvivő RNS ( mRNS ) vakcinával beoltott egyéntől kapnak-e vért. – írja a zerohedge.com

Jed Davis Illinois állam képviselője által november 29-én benyújtott HB4243 törvényjavaslat módosítja az Illinois Clinical Laboratory and Blood Bank Act törvényt, és előírja a vérbankoknak, hogy teszteljék az adományozott vért a COVID-19 vakcinákat és más mRNS-komponenseket, is figyelembe véve, a lipid nanorészecskéket és tüskeproteineket is. – és megköveteli a véradótól, hogy minden donorszűrési folyamat során közölje, kapott-e élete során COVID-19 vakcinát vagy bármilyen más mRNS-oltást. Ezenkívül a törvényjavaslat címkézési követelményeket ír elő azokra a vérekre vagy vérkomponensekre, amelyek pozitívnak bizonyultak a COVID-19 vakcina vagy más mRNS-oltóanyag-komponens kimutatására, vagy olyan donortól származtak, aki COVID-19 vakcinát vagy más mRNS-oltást kapott.

Egy választópolgár a fia közelgő műtétje miatt fordult hozzám. Mi van, ha vérátömlesztésre van szüksége, amelynek hosszú távú hatásai az mRNS-oltásokra vonatkozóan ismeretlenek? Szülőként aggodalmát és az ezzel kapcsolatos kérdést indokoltnak érzem” – mondta Mr. Davis az Epoch Timesnak egy e-mailben.

Ez a beszélgetés volt a katalizátora a véradást és az mRNS-oltásokat leíró törvényjavaslatomnak. Folyamatosan közöljük az orvosi információkat a szolgáltatókkal, akkor miért ne tegyünk így  az oltástörténetünk esetében is? Könnyű a kérdés, és büszke vagyok arra, hogy támogatom ezt a törvényjavaslatot.

Miután Illinois államban benyújtanak egy törvényjavaslatot, azt felolvassák és a szabályzati bizottság elé küldik, majd egy érdemi bizottsághoz rendelik. Az olyan választott tisztviselők esetében, mint Davis úr, úgy véli, hogy munkája része az, hogy a választópolgárok aggályait vagy elképzeléseit adott esetben jogszabályokba fordítsa – és minden törvényjavaslat, beleértve a HB4243-at is, valakitől származik, aki besétált az irodája ajtaján. „Habozás nélkül kell az embereken segíteni, ez óriási áldás és megtiszteltetés” – mondta.

Aggódva a COVID-19 ellen beoltott személyek véradása miatt, egy montanai republikánus törvényhozó még az idén benyújtott egy törvényjavaslatot, amely büntetné a COVID-19 elleni oltást kapott személyeket, ha szövetet vagy vért adnának. Azonban a törvényjavaslatot gyorsan elutasították egy 19-1 arányú szavazáson.

A COVID-19 ellen beoltott emberek véradása miatt aggódva egy montanai republikánus törvényhozó az év elején benyújtott egy törvényjavaslatot, amely szabálysértésnek minősítette volna, ha a COVID-19 elleni oltást kapott személy szövetet vagy vért ad. A törvényjavaslatot azonban gyorsan, 19:1 arányban elutasították. Ellentétben a montanai törvényjavaslattal, a HB4243 nem bünteti azokat az egyéneket, akik vért adnak, ha COVID-19 oltást kaptak. Egyszerűen lehetővé teszi azok számára, akik vért kapnak, hogy tudják, a kapott vér olyantól származik-e, aki beoltott volt COVID-19 ellen, és kötelezi a vérbankokat arra, hogy ezt az információt hozzáadják a termék címkéjéhez, így a páciensek tájékozott döntéseket hozhatnak.

Hirdetés


A Vöröskereszt szerint nincs várakozási idő azoknak, akik COVID-19 oltást kaptak – feltéve, hogy tünetmentesek és jól érzik magukat a véradás idején. Ha valaki nem tudja, melyik oltást kapta, akkor két hétig kell várnia a véradásig. Az Association for the Advancement of Blood & Biotherapies, America’s Blood Centers és az American Red Cross ( amerikai vöröskereszt ) szerint a COVID-19 vakcinák nem jelentenek kockázatot azoknak a pácienseknek, akik vért kapnak.

A három szervezet január 26-án kiadott közös közleményében azt mondta, hogy nincs „tudományos bizonyíték, amely igazolná a beoltott donoroktól gyűjtött vérkészítmények transzfúziójának kedvezőtlen következményeit, és ezért nincs orvosi indok a véradás megkülönböztetésére vagy elkülönítésére azoktól, akik megkapták a COVID-19 elleni védőoltást.”

A közleményben az is olvasható, hogy az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága ( FDA ) több alkalommal is megerősítette, hogy nincs bizonyíték a vakcinázott egyének által adományozott vér biztonságával kapcsolatos aggályok alátámasztására. Az FDA azonban nem szolgáltatott olyan adatokat sem, amelyek azt mutatnák, hogy biztonságos a beoltott egyénektől adományozott vér fogadása, és számos tanulmány kimutatta, hogy a COVID-19 vakcinákból származó mRNS továbbra is kering a közelmúltban beoltott egyének vérében vagy plazmájában. A Biomedicines-ben megjelent 2022-es tanulmány szerint a Pfizer COVID-19 vakcinájában lévő szintetikus mRNS megmarad a beoltott egyének vérében az oltás után legalább két hétig.

Journal of Pathology, Microbiology and Immunology című folyóiratban megjelent januári tanulmány a SARS-CoV-2 tüske mRNS-szekvenciák teljes hosszúságú vagy nyomait találta mind a Pfizerből, mind a Modernából egyes beoltott egyének vérében a COVID-19 után 28 nappal.  “Arra számítunk, hogy a plazmában kimutatott vakcina-mRNS az LNP-kben ( lipid nanorészecskék ) található, és a plazmában lévő LNP-k lassan szabadulnak fel az injekció helyéről közvetlenül a vérben vagy a nyirokrendszeren keresztül” – írták a szerzők.

Circulation januári tanulmányában a kutatók a teljes hosszúságú tüskeprotein folyamatosan emelkedett keringési szintjét találták olyan serdülők és fiatal felnőttek vérében, akiknél szívizomgyulladás alakult ki a COVID-19 elleni védőoltást követően.

Egy 2022-es Clinical Infectious Diseases tanulmányban a SARS-CoV-2 tüskeproteinből keringő S1 antigéneket találtak a Moderna COVID-19 vakcinájával beoltott résztvevők plazmájában. Az antigének egy adott organizmus legyengült vagy inaktív részei – ebben az esetben a tüskefehérje –, amelyek immunválaszt váltanak ki a szervezetben. A kutatók azt is megerősítették, hogy a kimutatott S1 antigének oltásból, nem pedig természetes fertőzésből származnak.

 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések