Hirdetés


Legfrissebb bejegyzések


Heti makronaptár – Ipari, építőipari adatok jelennek meg a jövő héten


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

HirdetésBudapest, 2023. szeptember 10., vasárnap ( MTI ) – A jövő héten jelennek meg adatok a júliusi ipari és építőipari termelésről.

Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal ( KSH ) az ipari termelés júliusi részletes adatait második becslésében. A szeptember 7-én kiadott első becslés szerint 2023 júliusában az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,5 százalékkal mérséklődött. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2023 júniusához mérten 2,8 százalékkal nőtt.

Hirdetés


Pénteken jelennek meg az építőipari termelés júliusi adatai. Júniusban az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,8 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Az építményfőcsoportok közül az épületek építése 7,5 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 20,5 százalékkal visszaesett. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 1,4 százalékkal kisebb volt a májusinál. Az építőipar termelői árai 17,2 százalékkal nőttek a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?