Hirdetés


Guyana új polimer emlékbankjegyet bocsát ki.


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Guyana ( Dél-Amerika ) hamarosan új polimer bankjegyet bocsát ki, ami egyben új címlet is lesz. A 2000 dolláros bankjegy ugyanakkor emlékbankjegy, amellyel  Guyana függetlenségének 55. évfordulójára emlékeznek. A jelenleg forgalomban lévő címletek, 20, 50, 100, 500, 1000 és 5000 dolláros bankjegyek.

Bár a hírt még nem tették közzé az ország Hivatalos Közlönyében, az értesülést több regionális hírügynökségnek megerősítette, és  Dr. Gobind Ganga, a Guyana Bank kormányzója is, aki hozzátette, hogy február 14. határidővel történik a kibocsátás. Jelenleg 1 amerikai dollár, 210 Guyanai dollárra váltható.

Hirdetés


A 2000 dolláros bankjegy eredetileg tervezett kibocsátására  tavaly került volna sor ( ekkor jött volna ki az 55. évforduló ), de a COVID-19 világjárvány miatt elhalasztották. Guyana 1966. május 26-án vált ki az Egyesült Királyságból, és innentől számít független államnak. 1970. február 23.-án államformája, köztársaság lett. Az végső kibocsátás időzítése pedig nem véletlen, a köztársasággá válás dátumát célozzák meg vele, amit szintén fontos esemény az egész ország számára.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések