A brit királyi pénzverde, a Royal Mint, II. Erzsébet királynő 1952-es trónra lépésének 70. évfordulójára emlékezik majd, egy ünnepi kollekcióval!

Hirdetés

A brit királyi pénzverde, a Royal Mint, II. Erzsébet királynő 1952-es trónra lépésének 70. évfordulójára emlékezik majd, egy ünnepi kollekcióval!

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az Star Wars filmsorozat legelső részének megjelenésekor, Franciaországban még mindig használtak guillotine-t. (1977) Az utolsó ember, akit guillotine-nal fejeztek le, Hamida Djandoubi volt. 1977. szeptember 10-én végezték ki. A Star Wars ( Csillagok háborúja ) mozifilm első részének premierje pedig 1977 május 25.-én volt.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: < 1 perc

A Brit királyi pénzverde nemrégiben bemutatott egy új 50-pennys érmét, vagyis annak az egyik oldalát, amelyet hivatalosan 2022-ben fognak majd kibocsátani. 

II. Erzsébet királynő 1952-es trónra lépésének 70. évfordulóját ünnepli majd az érmesorozat, ünnepi kollekció , közülük mutatták be az 50-pennys-t. A dizájnt, a terveket, maga a királynő is jóváhagyta. A királyi pénzverde több “mérföldkövet” ünnepelt már, köztük pld,: ezüst-, arany és gyémántjubileumot, most pedig a platina forduló következik.

A képet készítette: Brit királyi pénzverde, Royal Mint

A Royal Mint 70 nappal a királynő 1952-es trónra lépésének évfordulója előtt mutatta be a az érmét. Ez az első alkalom Nagy-Britannia történelmében, hogy 70. uralkodói évfordulót ünnepelnek, a pénzverde pedig szeretne az alkalomhoz méltón megemlékezni erre az eseményre.

Hirdetés

Az érme bemutatott oldalán a 70-es szám lesz látható, amely a trónon eltöltött évek számát jelöli, és a királynő monogramja ( királyi jelzése ), a nullán belül.  A különleges Platinum Jubilee teljes kollekció 2022-ben kerül bemutatásra. A  gyűjtők azonban már most jelezhetik érdeklődésüket a jubileumi kollekció iránt.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Nemzeti kincsünk az agár

Folytatódik a sikersorozat, és egy újabb magyar kutyát ábrázoló emlékérmével bővült a paletta. A vizsla és a komondor után megjelent >>>

2000 éves, nagyon ritkának számító sékelt talált egy kislány Izraelben

Egy ritka, 2000 éves sékelt fedeztek fel Izraelben egy régészeti lelőhelyen - közölte kedden az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA). Az ókori ezüstpénzt >>>

Az amerikai történelem egy darabjára akadtak egy dobozban!

Egy családi gyűjtemény átnézésekor, egy  cukorkásdobozból került elő, a közel 352 ezer dollárt érő ezüstschilling, mely az Amerikai Egyesült Államok >>>

A Magyar Nemzeti Bank, tizenhat tematikában, 28 emlékérmét tervez kibocsátani 2022-ben.

Budapest, 2022. január 17. – A Magyar Nemzeti Bank immár több mint félszázados hagyományai szellemében tizenhat tematikában 28 emlékérmét tervez >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?