Hirdetés


A brit királyi pénzverde, a Royal Mint, II. Erzsébet királynő 1952-es trónra lépésének 70. évfordulójára emlékezik majd, egy ünnepi kollekcióval!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

A Brit királyi pénzverde nemrégiben bemutatott egy új 50-pennys érmét, vagyis annak az egyik oldalát, amelyet hivatalosan 2022-ben fognak majd kibocsátani. 

II. Erzsébet királynő 1952-es trónra lépésének 70. évfordulóját ünnepli majd az érmesorozat, ünnepi kollekció , közülük mutatták be az 50-pennys-t. A dizájnt, a terveket, maga a királynő is jóváhagyta. A királyi pénzverde több “mérföldkövet” ünnepelt már, köztük pld,: ezüst-, arany és gyémántjubileumot, most pedig a platina forduló következik.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japánok a második világháborúban különleges fegyverként használták fel a legyeket. Mindegyiket kolera vírussal fertőzött edénybe mártották és Kína határában engedték szabadon őket. Mivel a japánok beoltatták magukat a betegség ellen, ezért őket nem fertőzte meg. Ám a határ mellett élők közül, közel fél millióan kapták el a betegséget.

A képet készítette: Brit királyi pénzverde, Royal Mint

A Royal Mint 70 nappal a királynő 1952-es trónra lépésének évfordulója előtt mutatta be a az érmét. Ez az első alkalom Nagy-Britannia történelmében, hogy 70. uralkodói évfordulót ünnepelnek, a pénzverde pedig szeretne az alkalomhoz méltón megemlékezni erre az eseményre.

Az érme bemutatott oldalán a 70-es szám lesz látható, amely a trónon eltöltött évek számát jelöli, és a királynő monogramja ( királyi jelzése ), a nullán belül.  A különleges Platinum Jubilee teljes kollekció 2022-ben kerül bemutatásra. A  gyűjtők azonban már most jelezhetik érdeklődésüket a jubileumi kollekció iránt.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések