2023 január 1-jétől drágul a levélfeladás!

2023 január 1-jétől drágul a levélfeladás!

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japán gyarmatosítók még 1913-ban olyan törvényt vezettek be, melynek lényege, hogy Koreában csak és kizárólag vak emberek alkalmazhatók masszőrként. Egyrészről ez azért volt jó, mert így a vak embereknek biztosítottak munkát, másrészről pedig a szégyenlős vendégeknek nem kellett feszélyezve érezniük magukat. Ha hiszitek, ha nem, a törvény mind a mai napig érvényben van.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: < 1 perc

Alább a Magyar Posta közleményét olvashatjátok. Bár már december 16.-án közzétették, őszinte leszek, én csak most szúrtam ki, de annyiban “friss” információ, hogy pont mától aktuális! Azt hogy az oldalon miért közlünk Posta közleményt, arra pedig egyszerű a válasz, de biztos sokan tudjátok is. A numizmatikával foglalkozó gyűjtők, mind eladás, vagy vásárlás céljából nagyon gyakran használják a postai szolgáltatást, szóval érint minket, titeket is.

A Magyar Posta az elmúlt időszakban tapasztalt állandóan változó környezet, a háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság mellett is a korábban megszokott magas színvonalon látja el feladatait. A vállalat célja továbbra is az, hogy szolgáltatásai az ország minden pontján és a jogszabályoknak megfelelően elérhetőek legyenek.

2023. január elsejétől a lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriában minimálisan változnak az árak, a belföldi elsőbbségi levél díja 25 Ft-tal, 225 Ft-ról 250 Ft-ra, míg a szintén belföldi nem elsőbbségi levél díja 15 Ft-tal, 160 Ft-ról 175 Ft-ra változik. A díjak emelkedése tehát elmarad a jelenleg tapasztalható árváltozások, azaz az infláció általános mértékétől. Kiemelhető, hogy régiós viszonylatban a Magyar Posta levélfeladási díjai még mindig a legalacsonyabbak közé tartoznak. Változik a többletszolgáltatások tarifája is. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatásért és a tértivevény többletszolgáltatásért 45 Ft-tal kell majd többet fizetni.

Továbbra is kedvező díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények. Előbbi többletszolgáltatás tarifája 460 Ft-ról 495 Ft-ra, utóbbi díja 325 Ft-ról 360 Ft-ra módosul. A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a Posta honlapján található Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételekből ( PSZ ÁSZF ) tájékozódhat.

A Magyar Posta évente még mindig közel 500 millió levelet kezel, amelynek nagy részét ( 90%-át ) az üzleti partnerek adják fel, a lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony, évente átlagosan 1-2 levelet ad fel egy magánszemély.

Hirdetés

Magyar Posta Zrt.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Nemzeti kincsünk az agár

Folytatódik a sikersorozat, és egy újabb magyar kutyát ábrázoló emlékérmével bővült a paletta. A vizsla és a komondor után megjelent >>>

Érmén emlékeznek meg, az első indiánról, aki az Egyesült-Államok elnökének közeli barátja volt!

Az Egyesült Államok Pénzverdéje a múlt hónapban mutatta be, a majd  2022-ben forgalomba kerülő indián 1 dolláros érme tervét. Az amerikai pénzverde dollársorozata >>>

Heti makronaptár – Kamatdöntő ülést tart az MNB és megjelennek a legfrissebb munkerőpiaci, kereseti adatok is jövő héten

Budapest, 2022. január 23., vasárnap (MTI) - A jövő heti statisztikai tájékoztatási naptárban megkülönböztetett figyelemre a monetáris tanács idei első >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?