Hirdetés


2023 január 1-jétől drágul a levélfeladás!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Alább a Magyar Posta közleményét olvashatjátok. Bár már december 16.-án közzétették, őszinte leszek, én csak most szúrtam ki, de annyiban “friss” információ, hogy pont mától aktuális! Azt hogy az oldalon miért közlünk Posta közleményt, arra pedig egyszerű a válasz, de biztos sokan tudjátok is. A numizmatikával foglalkozó gyűjtők, mind eladás, vagy vásárlás céljából nagyon gyakran használják a postai szolgáltatást, szóval érint minket, titeket is.

A Magyar Posta az elmúlt időszakban tapasztalt állandóan változó környezet, a háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság mellett is a korábban megszokott magas színvonalon látja el feladatait. A vállalat célja továbbra is az, hogy szolgáltatásai az ország minden pontján és a jogszabályoknak megfelelően elérhetőek legyenek.

2023. január elsejétől a lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriában minimálisan változnak az árak, a belföldi elsőbbségi levél díja 25 Ft-tal, 225 Ft-ról 250 Ft-ra, míg a szintén belföldi nem elsőbbségi levél díja 15 Ft-tal, 160 Ft-ról 175 Ft-ra változik. A díjak emelkedése tehát elmarad a jelenleg tapasztalható árváltozások, azaz az infláció általános mértékétől. Kiemelhető, hogy régiós viszonylatban a Magyar Posta levélfeladási díjai még mindig a legalacsonyabbak közé tartoznak. Változik a többletszolgáltatások tarifája is. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatásért és a tértivevény többletszolgáltatásért 45 Ft-tal kell majd többet fizetni.

Hirdetés


Továbbra is kedvező díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények. Előbbi többletszolgáltatás tarifája 460 Ft-ról 495 Ft-ra, utóbbi díja 325 Ft-ról 360 Ft-ra módosul. A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a Posta honlapján található Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételekből ( PSZ ÁSZF ) tájékozódhat.

A Magyar Posta évente még mindig közel 500 millió levelet kezel, amelynek nagy részét ( 90%-át ) az üzleti partnerek adják fel, a lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony, évente átlagosan 1-2 levelet ad fel egy magánszemély.

Magyar Posta Zrt.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések