Hirdetés


Megszűnik az ingyen pénz, azonnal tiltakozni kezdtek! ( … Ön talán ingyen csinálná? )


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2023. július 28., péntek ( MTI ) – Augusztustól 169 ezer család nem részesül többé az állampolgári jogon járó havi segélyben ( alapjövedelem ), amelyet az Öt Csillag Mozgalom ( M5S ) vezetett be 2019-ben. A bejelentés Nápolyban tiltakozáshoz vezetett.

Régi Nápoly, Olaszország, ( A kép forrása: https://www.rawpixel.com/image/5969645/old-naples-italy )

Az érintettek mobiltelefonos üzenetben értesültek a mostanáig havonta juttatott összeg leállításáról. Augusztustól további 80 ezer család esik el a támogatástól. Nápolyban többen a társadalombiztosítási intézet ( INPS ) épületénél tiltakoztak. A városban több mint 21 ezer háztartást érint az intézkedés.

Az Öt Csillag Mozgalom a 2018-as választási kampányában ígérte meg az alapjövedelem bevezetését, amelyből végül több mint 2,5 millióan részesültek. A déli tartományokban 1,7 millióan kapták meg a havonta kiutalt összeget, amelynek fejenként havi 780 euró volt a felső határa. Az állampolgári jövedelem névvel bevezetett segély a munkaképes, de a munkapiacon elhelyezkedni nem tudóknak kívánt ideiglenes segítséget nyújtani.

Giorgia Meloni tavaly október óta hivatalban lévő kormánya az állampolgári jövedelem részleges felszámolását ígérte meg az állami segélyrendszer átalakításával. Első lépésben a támogatás időtartamát a korábbi másfél évről hét hónapra csökkentették, ezért jár le most augusztustól az összeg kifizetése azok számára, akik január elsejétől részesültek benne. A Meloni-kormány a támogatottak számát több mint 600 ezerrel kívánja csökkenteni: azoknak fizetnek továbbra is, akik azért nem tudnak munkát vállalni, mivel beteg személyt, kiskorú gyermeket vagy 65 év felettit látnak el. Januártól a kormány a 18 és 59 év közötti munkaképes személyek esetében legfeljebb havi 350 eurós támogatást folyósít kizárólag az összegért cserébe kötelező tanulás vagy szakképzés idejére.

 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az 1955-től 1975-ig tartó vietnámi háború az Amerikai Egyesült Államok történelmének leghosszabb fegyveres konfliktusa volt, amelyben 58318 amerikai katona esett el.

Erről eszembe jutott az egyik kedvenc film jelenetem. Lehet nem érted majd, miért kapcsolódik ide, pedig de 🙂

“Ismétlem! Csak a puffin ad neked erőt, és mindent lebíró akaratot! Ön talán ingyen csinálná? “

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések