Hirdetés


Itt van az év ( 2023 ) “legfontosabb” listája! Erre nem került fel magyar, még Mészáros Lőrinc sem!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Íme a legfrissebb lista a világ leggazdagabb embereiről, A Bloomberg Billionaires Index a világ 500 leggazdagabb emberének napi rangsora. A számításokkal kapcsolatos részleteket az egyes milliárdosok profiloldalán található nettó vagyonelemzés tartalmazza. A számadatokat minden New York-i kereskedési nap végén frissítik. Mivel idén már nem nyit ki egyetlen tőzsde sem, az alábbi listát az idei év utolsó listájának tekinthetjük, vagyis ez a lista a 2023-as “végeredmény”. De előbb pár szó a magyar győztesről…

A magyar “győztes”

Mészáros Lőrinc ismét a leggazdagabb magyar, 591 milliárd forint vagyonnal, állapította meg pár napja a legfrissebb magyar  Forbes-lista. Ez ellentétben áll a tavalyi évvel, amikor Csányi Sándor, az OTP Bank vezérigazgatója és Felcsuti Zsolt vették át az elsőséget, megszakítva ezzel Mészáros Lőrinc 2017 óta tartó uralmát. A mostani rangsorban Mészáros megelőzte Csányi Sándort, akinek becsült vagyonát 573,7 milliárd forintra becsülik, valamint Felcsuti Zsoltot, az MPF Holding tulajdonosát, akinek becsült vagyonát 442,9 milliárd forintra teszik. Amennyiben jól számoltam Mészáros Lőrinc vagyona megközelítőleg 1,7 milliárd dollár. Nos ez elég soknak hangzik, de mégsem az. Ezzel a gyengécske eredménnyel még közelében sincs a világ leggazdagabb 500-as listához. Pedig menő lenne, ha magyar is lenne rajta…. szóval gyerünk tovább, még sok munka vár rád Lőrinc, meg tudod csinálni. De mégis mire elég ez a vagyon, a “világ listán”? Az “utolsó” 500.-ik milliárdos, Thomas Straumann, Svájcból. Az ő vagyona jelen állás szerint, 5,55 milliárd dollár, vagyis több mint háromszor vagyonosabb, mint Mészáros Lőrinc. Na kérem…. szóval ekkora válság volt idén is! Én csak annyit szeretnék még ehhez hozzáfűzni, hogy minden válság, háború, érdekes módon, gazdagabbá teszi a gazdagokat. Ez azért elég látványos anomália…. Köszönöm! Nincs is több kérdésem….


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

1816-ban nem volt nyár a Földön. A "Dido building Carthage" című William Turner festményen egy szokatlanul ragyogó Napot láthatunk. Talán a művész így próbálta meg ábrázolni az indonéz Tambora vulkán kitörése miatt keletkező szokatlan fényhatásokat. 1815 áprilisában szokatlan természeti katasztrófa következett be a Földön: a Tambora vulkán kitörése annyi gázt és hamut lövellt a légkörbe, ami éghajlatváltozást okozott az egész bolygón. 1816-ot ezért nyár nélküli évnek nevezik, és a mai napig ez volt a leghidegebb év az emberiség történelme során, amióta csak dokumentáljuk az időjárási megfigyeléseket. A hőmérséklet világszerte csökkent, ami hatalmas terméskiesést, állatpusztulást és globális élelmiszerhiányt okozott. A tudósok szerint az abnormális hideg oka az 1815-ös indonéz vulkánkitörés, valamint számos más nagyobb kitörés volt 1808 és 1814 között. A légkörben felhalmozódott jelentős mennyiségű hamu következtében kevesebb napfény jutott át a sztratoszférán. Több hónapba telt, mire a hamu teljesen szétterjedt a Föld légkörében, így az 1815-ben bekövetkezett hatalmas kitörés hatása ebben az évben még nem is volt igazán észlelhető Európában, 1816 márciusában azonban már annál inkább, amikor nem érkezett a tavasz, hanem továbbra is szokatlanul télies maradt a hőmérséklet. Áprilisban és májusban rengeteg hó, eső és jégeső esett, júniusban és júliusban pedig nulla fok alatti hőmérsékletek voltak az Egyesült Államokban: New Yorkban és New Englandben a hó is esett. Németországot szokatlanul erős viharok sújtották ebben az évben, sok folyó kiöntött, Svájcban pedig az év minden hónapjában esett a hó.

Íme a világ leggazdagabb embereinek listája 2023-ban ( az első 50 )

A teljes listát, itt tudjátok megnézni: Bloomberg Billionaires Index

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések