Hirdetés


Újabb figyelmeztetés érkezett! Zsugorodik a Hold, és ebből nagy baj lehet!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

A Föld holdja jelentős részben saját bolygónk anyagából áll, és szilárd szerkezetű, ami miatt felszíne állandóan kopik. Bár a Hold is elég méretes, a tudósok mégis aggódnak a felszínének kopása miatt. Megfigyelték, hogy az elmúlt százmillió évben körülbelül 14 métert zsugorodott, amelynek okait részletesen vizsgálják, mivel ez a jelenség, jelentősen befolyásolhatja az emberiség jövőjét!

A kép forrása: Shutterstock


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Az ókori Egyiptomban a szolgákat mézzel kenték be, hogy inkább ők vonzzák a legyeket, s a fáraót ne zaklassák a bogarak. A szolgák sora amúgy sem volt túl fényes akkoriban, mivel gyakran, ha meghalt egy fáraó, vele együtt eltemették az összes szolgáját, háziállatát és ágyasát is.

A Hold mindig fontos szerepet játszott a Föld életében. Ősi idők óta istenségként tisztelték, hiszen jelentős hatással van az apályra, dagályra, a mezőgazdaságra és még az emberi lélek és egészség állapotára is. Azonban a Hold változása komoly kérdéseket vet fel. A tudósok figyelmeztetnek arra, hogy ez hatással lehet az űrmissziókra és az asztronauták műveleteire is. Az űrben végzett munkák során a Holdnak kiemelkedő szerepe van, és ennek változása, valamint az egyre gyakoribb holdcsuszamlások és felszíni mozgások megnehezítik ezeket a tevékenységeket.

Azt is fontos megjegyezni, hogy ez komoly következményekkel járhat. Tudjuk, hogy a Föld hosszú távon lakhatatlanná válik. A tudósok szerint sok-sok év múlva a bolygó olyan forró lesz, hogy semmiféle élet nem tud majd fennmaradni rajta, végül pedig elnyeli a Nap. Az emberiség nem szeretné megvárni azt, amikor ez bekövetkezik, ezért az űrkutatások kiemelt célja az élhető bolygók felderítése. Azonban ha a Hold folyamatosan változik, az jövőbeli emberi kolóniák mentését és telepítését is jelentős nehézségek elé állíthatja – számol be a Mirror.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések