Hirdetés


Legfrissebb bejegyzések


Heti makronaptár – Ipari, külkereskedelmi és inflációs adatokat közölnek a jövő héten


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Budapest, 2023. május 7., vasárnap ( MTI ) – A jövő héten jelenik meg a márciusi ipari termelésről szóló részletes statisztika, a márciusi külkereskedelmi forgalom és az infláció áprilisi adatai.

Kedden jelenik meg az előzetes márciusi külkereskedelmi statisztika. Februárban 581 millió euró volt a termék-külkereskedelmi többlet, az egyenleg 817 millió euróval javult az egy évvel korábbihoz képest. A kivitel volumene februárban 5,2 százalékkal nagyobb volt, a behozatalé nem változott az előző év azonos időszakihoz viszonyítva. Januárhoz viszonyítva az export szezonálisan és munkanappal kiigazított volumene 1,5 százalékkal nőtt, míg az importé 2,6 százalékkal csökkent.

Hirdetés


Szerdán a fogyasztói árak áprilisi alakulását közli a KSH. Márciusban a fogyasztói árak átlagosan 25,2 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 0,8 százalékkal nőttek.

Pénteken az ipari termelés márciusi részletes mutatóit közlik. A múlt hét pénteken kiadott előzetes adatok szerint márciusban az ipari termelés volumene 4,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 4,0 százalékkal mérséklődött. Az előző hónaphoz mérten az ipari kibocsátás 0,2 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján. A termelés csökkenéséhez a feldolgozóipari alágak többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú alágak közül a járműgyártás nőtt a leginkább.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?