Hirdetés


Legfrissebb bejegyzések


Megdöbbentő ritkaság került elő! Hollywoodi színész portréja szerepel 1977-es afganisztáni bankjegyeken!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

HirdetésAristotelis “Telly” Savalas, vagyis Telly Savalas, egy híres görög származású,  Oscar-díjra jelölt és Emmy-díjas amerikai színész, énekes. A legtöbben csak Kojak-ként ismerik, nyalókával a kezében. Azonban természetesen NEM ő van az eredeti bankjegyeken. De a hasonlóság, szerintem elég látványos 🙂

Telly Savalas

Mohammad Daoud Khan 1973. július 17-én megdöntötte Zahir Mohammad Shah monarchiáját, és köztársasággá alakította Afganisztánt, és lett az ország első elnöke. Zahir Shah király unokatestvére és sógora volt. Hatalomra kerülve csökkentette Afganisztán Szovjetuniótól való függőségét, azonban az országot erős kézzel, autokratikus egypártrendszert kiépítve vezette. Társadalmi és gazdasági reformjai sikeresek voltak, külpolitikája azonban feszült kapcsolatokhoz vezetett a szomszédos országokkal.

Mohammad Daoud Khan

Hirdetés


Miután átvette a hatalmat, Mohammad Daoud Khan arcképe megjelent az 1977-es kiadású különböző címletű afganisztáni bankjegyeken. 1978. április 27-én egy szovjet puccsban vetett véget elnöki hatalmának ( leváltották, majd meggyilkolták ), amelyet után a Nur Mohammad Taraki vezette kommunista kormányt jutott hatalomra. Íme egy 1000 afganis bankjegy, Mohammad Daoud Khan portrájával.

Itt pedig a Telly Savalas-os bankjegyet láthatjátok, amit én “szerkesztettem” 🙂

Mielőtt megköveznétek ezért a kis “színjátékért”, szeretném elmondani, hogy Telly Savalas az egyik kedvenc színészem. A karakterek amiket megformált, sok esetben olyanok voltak, akikre én is szívesen hasonlítottam volna. A kedvencek közül is az egyik kedvencem, “Bazi Joe” karaktere a Kelly hősei háborús vígjátékból, vagy a “Guffy” karakter A Halál 50 órája című háborús filmből. Ha igaz amiket írnak róla, akkor Telly pedig csak röhögött volna egy ilyen poénon, hisz az igazi életben is nagyon laza, kényelmes, bulis, vicces férfi hírében állt. Barátai nagyon szerették, igazi életművésznek tartották.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?