Hirdetés


Elképesztő közös tervet jelentett be Oroszország, és Kína! Atomerőművet telepítenek a Holdra!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Oroszország és Kína közös terveket fontolgatnak, hogy 2033-35 között atomerőművet telepítsenek a Holdra. Jurij Boriszov, a Roszkozmosz vezetője elmondta, hogy komolyan fontolgatják a projektet, melyben egy energiaegységet szállítanának és telepítenének a Hold felszínére. Boriszov szerint a napelemek nem lennének elegendőek a jövőbeli holdi települések ellátásához, ezért az atomenergia lenne a megoldás. A tervezett projektet automatikusan, emberi jelenlét nélkül kellene végrehajtani, ami komoly kihívást jelent. – számolt be a Reuters

Hirdetés


Jurij Boriszov, a Roszkozmosz űrvállalat vezetője részt vesz az Állami Bizottság ülésén a Szojuz MS-24 űrszonda a Nemzetközi Űrállomásra ( ISS ) tervezett oroszországi Bajkonur űrhajón, Kazahsztánban 2023. szeptember 14-én. ( A kép forrása: Maxim Shipenkov/ Pool a REUTERS/File Photo Purchase Licensing Rights )

Emellett Boriszov beszélt egy nukleáris meghajtású teherűrhajó építéséről is, amelyre vonatkozóan már megoldottak minden technikai kérdést, kivéve az atomreaktor hűtésének kérdését. Moszkva további holdi küldetéseket tervez, és azt is megvizsgálja, hogy közös orosz-kínai legénységgel ellátott küldetést és akár egy holdi bázis létrehozását is.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések