Hirdetés


193 millió forintos eladási árával, világrekorder lett Boba Fett ( „Rocket Fett” ) akciófigurája!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

A Star Wars világából származó Boba Fett ( „Rocket Fett” ) akciófigura 525 000 dolláros ( kb. 193 millió forint ) eladási árával a világ legdrágább vintage játéka lett. Még múlt hónapban, május 31-én zárult az eladás, amikor a figura jóval túlszárnyalta a korábbi rekordot, egy 302 000 dolláros Barbie-t 2010-ből. 2022-ben ugyanez a játék még “csak” 236 000 dollárért kelt el. A Heritage Auctions szervezte a mostani eladást. Joe Maddalena, az alelnök, megjegyezte, hogy a rakétalövő Boba Fett mitikus ikonná vált, amelyről még azok is tudnak, akik nem gyűjtenek hasonló tárgyakat. Tudták, hogy rekordot dönthet, és így is lett. – írja a justcollecting.com

Az 1977-ben bemutatott Star Wars hatalmas népszerűségre tett szert, és kiterjedt birodalommá vált, amely magában foglalja a játékokat és más szórakozási formákat. Az első filmhez kötődő ritka és jó állapotú játékok nagyon értékesek lehetnek, különösen, ha eredeti csomagolásban vannak.

Boba Fett egy fejvadász a filmsorozatban. Ezt a változatát külön jutalomként adták 1979-ben azoknak a vásárlóknak, akik négy másik, a Kenner gyártó által készített akciófigurát vásároltak. Egy rivális játékgyártó hasonló figurája körüli korábbi biztonsági riadalom miatt a „rakétalövő” figurát azonban gyorsan visszavonták. A Boba Fett figura kilőhető rakétái fulladásveszélyt jelentettek, ezért nem kezdték őket sorozat gyártani. Így hivatalosan nem is került a boltokba.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A középkorban számos embert végeztek ki boszorkányság miatt, egy antropológus szerint számuk elérhette akár a 600.000 főt is.

Csak körülbelül 100 darab készült el, és sokat közülük a befejezés előtt kidobtak. Sok fennmaradt darabot a Kenner cincinnati gyárának szemeteséből szedték össze. Ráadásul a mostani figurán a kézi festés is szinte teljes, ami különösen ritkává teszi. Végül a Kenner cég “rögzítette” a műanyag rakétát, és ilyen formában már piacra kerülhetett a hasonló kinézetű Boba Fett.

A további Star Wars aukciók keretében július végén egy Y-Wing vadászgépet is elárvereznek, amely a sorozat egyik kulcsfontosságú jelenetében szerepelt. Ez megközelítheti az X-Wing prop korábbi, 3,1 millió dolláros értékét. A fenti figurát egyébként, az új tulajdonosa, már árulja is. Az ár: 787,500 dollár 🙂 Ezt itt tudjátok megnézni ( a képek forrása is egyben ):  Star Wars Prototype Rocket-Firing Boba Fett L-Slot / Hand-Painted AFA 60 ( Kenner, 1979 )

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések