Hirdetés


Legfrissebb bejegyzések


Több mint 60 millió Ft-ért kelt el egy 2007-es iPhone-modell!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

HirdetésLondon, 2023. július 17., hétfő ( MTI ) – Több mint 190 ezer dollárért ( 60 millió forintért ), az eredeti ár több mint 400-szorosáért kelt el egy amerikai árverésen egy első generációs, gyári csomagolású, kiváló állapotú 2007-es iPhone-modell – számolt be róla hétfőn a BBC hírportálja.

Hirdetés


A 4 GB memóriás modellt az iPhone-gyűjtők Szent Gráljának tartják, mert akkoriban nem készült belőle túl sok példány. Az LCG aukciósház szerint “a rendkívül ritka, gyári csomagolású, első kiadású 4 GB-s modell kivételes állapotban” volt. Az aukciósház által szervezett árverésre 28 licit érkezett, és a készüléket végül eredeti árának csaknem 400-szorosáért, 190 372 dollárért ( 63 millió forintért ) adták el.

Tavaly szintén rekordáron kelt el két hasonló, első generációs iPhone – közölte az aukciósház. A 2007-es 4 GB iPhone eredeti ára 499 dollár ( 166 ezer forint ) volt. Steve Jobs, az Apple társalapító-igazgatója alig két hónappal a piacra dobása után döntött úgy, hogy kivonja a modellt, mert eladásai elmaradtak a várakozásoktól. A vásárlók inkább az egyidejűleg megjelent 8 GB modellt keresték, amelyben kétszer akkora volt a tárhely, és mindössze száz dollárral volt drágább.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?