Hirdetés


Magyar Pénzverő Zrt tájékoztató: Május 10-én 8.00 órától elérhető az új forgalmiérme-emlékváltozat!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Az Országos Mentőszolgálat elnevezésű 15000 forint névértékű ezüst és 3000 forint névértékű színesfém emlékérmét 2023. május 10-én 8 órától, korlátozott példányszámban ( 1 db/ fő ), kizárólag a webáruházban elérhetővé tesszük. Az előjegyzési szabályzatban foglaltak szerint a webshopban megvásárolható mennyiség a maximálisan verhető példányszám 10 %-a. Az emlékérme az érmeboltban csak az előjegyzők részére lesz hozzáférhető, a hamarosan kiküldésre kerülő előjegyzési értesítő szerint.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a penzvero.hu weboldalon 2023. március 15-től bevezetésre került egy ún. sorba állító rendszer, amely alkalmanként, a kiemelt érdeklődésre számot tartó új termékek (új kibocsátású emlékérme, egyéb új numizmatikai termék) értékesítésének megkezdésekor kerül aktiválásra. A fent közzétett termék értékesítésénél is alkalmazzuk ezt a sorba állító rendszert. 

Az Országos Mentőszolgálat alapításának 75. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank új 50 Ft-os forgalmiérme-emlékváltozatot, valamint 15.000 Ft-os névértékű ezüst és 3.000 Ft-os névértékű színesfém emlékérmét bocsát ki 2023. május 10-én. A különleges érmék az Országos Mentőszolgálat egyedi jellemzőire hívják fel a figyelmet és egyben tisztelegnek a bajtársak áldozatkész munkája előtt. Az 50 Ft-os érme megújult tematikai oldalát Kovács Zoltán szobrászművész, az emlékérméket Molnár Mercédesz Dorisz szobrászművész tervezte. Az új 50 forintos érme névértékes oldala megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintosok névértékes oldalával, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett az életmentés nemzetközi szimbóluma, a Konstantin-kereszt ábrázolása látható, kiegészítve Aszklépiosz gyógyítást jelképező – botra tekeredő kígyót ábrázoló – pálcájával. Az élet csillaga, a Konstantin kereszt ágai az életmentés folyamatának elemeit jelképezik, melyek a felismerés, a segélyhívás, az elsősegélynyújtás, a mentőellátás, a szállítás alatti kontroll és a kórházi ellátás. A központi motívum alatt a „75 ÉVES AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT” felirat és a „2023” verési évszám olvasható. Az érme előlapjának szélén található gyöngysorszegélyen belül, körvonallal határolt felső köriratban a „MAGYARORSZÁG” felirat látható. Az érme technikai paramétereiben megegyezik a készpénz-forgalomban használt 50 Ft-os érmékkel. Az érme réz (75%) és nikkel (25%) ötvözetéből készült. Az érme súlya 7,7 gramm, átmérője 27,4 mm, peremvastagsága 1,8 mm, széle sima. Az OMSZ alapításának 75. évfordulója alkalmából megjelenő 50 forintos forgalmiérme-emlékváltozat 1 millió példányban készül. Az új érmével a lakosság a készpénzfizetési forgalomban, a mindennapi vásárlások során találkozhat majd, az MNB a lakossági pénztárában címletváltást nem végez.

Az 1 milliós keretből a gyártás első napján 12 000 darab elkülönítésre került, melyet első napi ( normál verdefényes ) veretként sorszámozott díszcsomagolásban értékesítünk. A díszcsomagolás hátoldalán a sorszámon kívül egy egyedi QR-kódot tartalmazó matrica került elhelyezésre. Az MNB Pénzmúzeum mobilapplikációjával ez a QR-kód beolvasható és így a díszcsomagolt első napi veret érmét a tulajdonosa digitálisan regisztrálhatja az MNB privát blokkláncán. Az új technológiának köszönhetően az érme életútja első regisztrálástól kezdve visszakövethető lesz a mobilapplikáción belül.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Buzz Aldrin volt az első ember, aki bepisilt a Holdon. Amikor 1969-ben Edwin „Buzz”, a Holdon járt ( második űrhajós, aki a Holdra lépett ), szkafanderének vizeletgyűjtő hüvelye eltört, így nem maradt más választása, mint a nadrágjába pisilni.

Az érmeboltban a termék ugyanolyan mennyiségi korlátozással lesz hozzáférhető, mint a webshopban: személyenként maximum 2 db vásárolható meg. A termék ára: 2900 Ft

Ugyancsak gyűjtői termékként, 50 darab érmét tartalmazó rolnikban is elérhető az új 50 Ft-os forgalmiérme-emlékváltozat. 1 db rolni 50 darab 50 forintos érmét tartalmaz. A termék ára: 6900 Ft

2023. május 10-én reggel 8 órától mindkét terméket elérhetővé tesszük, webáruházunkban  www.penzvero.hu és érmeboltunkban egyaránt. 


Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a penzvero.hu weboldalon 2023. március 15-től bevezetésre került egy ún. sorba állító rendszer, amely alkalmanként, a kiemelt érdeklődésre számot tartó új termékek (új kibocsátású emlékérme, egyéb új numizmatikai termék) értékesítésének megkezdésekor kerül aktiválásra. A fent közzétett termékek értékesítésénél is alkalmazzuk ezt a sorba állító rendszert.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések