Hirdetés


Fémkeresőkkel talált 100 milliós értékű régészeti leleteket foglalt le a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján üzletszerűen, nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást. Sajtótájékoztató keretében számoltak be az ügy részleteiről Siófokon, 2023. november 20-án.-írja a police.hu

Az eljárás során a nyomozók a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársainak segítségével, valamint szaktanácsadók bevonásával 2023. november 16-án hét vármegyében 91 rendőr részvételével összesen 28 helyen tartottak összehangolt akciót. A kutatások eredményeként valamennyi címen több, mint tízezer pénzérme, közel ezer régészeti tárgy –köztük fibulák, ékszerek-, tucatnyi fémkereső eszköz, két antik fegyvernek látszó tárgy, valamint mobiltelefonok és számítástechnikai eszközök kerültek lefoglalásra.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Oroszországban kifogyott a vodka a második világháború végének ünneplésekor. A háború befejeztével az emberek elözönlötték az utcákat, és addig buliztak, amíg a nemzet összes vodkatartaléka el nem fogyott.

Az akció során a rendőrök több, mint húsz személlyel szemben intézkedtek, közülük –egyelőre- három férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A lefoglalt leletek összértéke a szaktanácsadók véleményezése alapján meghaladhatja a százmillió forintot is, az összeg pontos meghatározása szakértők bevonásával zajlik. Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében számolt be a Siófoki Rendőrkapitányság épületében dr. Fellegi Norbert r. ezredes, bűnügyi vármegyei rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Tóth Milán r. alezredes, városi bűnügyi osztályvezető. A feltételezett elkövetők az értékes tárgyak döntő részét fémkeresővel találták és azokkal kereskedtek. Az ilyen talált tárgyak a vonatkozó jogszabályok szerint az állam tulajdonát képezik és nem hozhatók kereskedelmi forgalomba.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések