Hirdetés


A spanyol kormány olyat tett, amire senki sem számított! Hatalmas a felháborodás az országban!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Spanyolországban hatalmas a felháborodás, amiért a szélsőbaloldali kormány a spanyol kommunista párt ( Partido Comunista de España ) századik évfordulója alkalmából emlékpostai bélyeget készül kiadni. A hírhedt sarló-kalapács-jelképpel ellátott bélyeget  november 14-én az állami ellenőrzés alatt álló Correos bocsátja forgalomba, 135 000 limitált példányban, 0,75 euró postai értékben.

A spanyolok népharagot zúdítottak, a szocialista spanyol vezetőre, Pedro Sánchezre, és felmerült egyéb korrupciós vád is, mivel a Correos céget, jelenleg Sánchez korábbi kabinetfőnöke vezeti. A spanyol vezető hatalmát, a „szélsőbaloldali” Podemos párt áldásával tartja fenn, és már korábban is többször nyíltan támogatták a kommunista, marxista értékeket. Spanyolország jelenlegi kormánya a Sánchez-féle Szocialista Munkáspárt és a szélsőbaloldali Podemos párt koalíciója. Az Európai Parlament 2019. szeptember 19-i, a náci és kommunista totalitarizmust elítélő határozatát, az ellenzék nyomására sem fogadták el, és a kormányzó pártok, a spanyol parlamentben blokkolták azt.

Az említett határozat  olyan megfogalmazásokat tartalmazott, mint például: „A náci és a kommunista rezsimek tömeggyilkosságokat, népirtást és deportálást hajtottak végre, és az emberiség történelmében nem látott mértékű élet- és szabadságveszteséget okoztak a 20. században.” A határozatban,  az Európai Parlament „aggodalmát fejezte ki a totalitárius rendszerek jelképeinek nyilvános szférában és kereskedelmi célú további használata miatt, és emlékeztet arra, hogy számos európai ország betiltotta mind a náci, mind a kommunista szimbólumok használatát”, illetve arra is törekedett, hogy „a leghatározottabban elítélje a náci, kommunista és más totalitárius rezsimek által elkövetett agressziót, emberiesség elleni bűncselekményeket és tömeges emberi jogsértéseket”.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A kötélhúzás valaha olimpiai sportág volt. A kötélhúzás korábban olimpiai sportág volt! 1900 és 1920 között szerepelt az olimpiai programban, és 5 különböző nyári olimpiai játékon lehetett nevezni rá. A legtöbb érmet Nagy-Britannia nyerte 5 éremmel, majd az USA 3 éremmel.

Az erről szóló vitában, több kormánypárti képviselő, nyíltan dicsérték a kommunista eszméket, mivel felszólalásaikban többen is úgy fogalmaztak, hogy, „a kommunista párt mindig is a szabadságot képviselte”, „a népek szabadságáért harcolt” 3 ellenzéki párt szállt szembe a kormánypártokkal, a Néppárt, a Vox és a Ciudadanos.  Akkoriban a Vox helyettese, Francisco Contreras megragadta az alkalmat, és felszólította az országot, hogy lépjen ki a regnáló Kínai Kommunista Párttal való együttműködéséből.

Contreras elítélte a marxista-leninizmus és a kommunizmus képviselők általi nyílt ünneplését is: „Ha lennének képviselők, akik dicsérik Hitlert vagy horogkeresztet viselnének, joggal megriadnánk, és mégis ebben a teremben ha körbenézek, látok sok a sarlót-kalapácsot bemutató képviselőt, akik egyértelműen elfelejtik a  20. században elkövetett kommunizmus bűneit, ahogy Santiago úr az imént tette, és dicsérik a szovjet forradalmat, ünneplik a szovjet forradalmat közösségi oldalaikon, ami valójában egy bolsevik puccs volt.”

A spanyol kommunista párt barátságos kapcsolatokat ápolt a szovjet rezsimmel, részt vett háborús bűnökben a spanyol polgárháború alatt, sőt támogatását fejezte ki a modern kommunista diktatúrák iránt Kubában, Kínában, Venezuelában és Nicaraguában. Az ellenzék szerint, elviselhetetlen, hogy egy állami vállalat egy demokratikus országban egy totalitárius mozgalom propagandájának szenteli magát. Ennek a kommunista bélyegnek a piacra dobása olyan komoly esemény, mintha a Correos egy náci horogkeresztes bélyeget dobna piacra. Hiszen a kommunizmus és a nácizmus két totalitárius mozgalom, amelyek még szövetségesekké is váltak ( együtt támadták meg Lengyelországot ), és az egész emberiség történelmében soha nem látott mértékben gyilkoltak meg embereket. A Correos elnökét azonnal el kell bocsátani egy ilyen bélyeg engedélyezése miatt. Ha pedig a kormánytól kapott felhatalmazási utasítást, akkor az összes érintettet is el kell bocsátani, beleértve a Pedro Sánchez-t is.

 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések