Megvan a második időkapszula, “kincsek” lehetnek benne!

Hirdetés

Megvan a második időkapszula, “kincsek” lehetnek benne!

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

1887-ben néhány politikus férfiember úgy döntött, hogy poénból felkérik Susanna M. Salter-t, hogy induljon ő is a közelgő polgármester választáson. A férfiak ezzel a megmozdulással azt akarták bizonyítani, hogy a város polgárai nem fogják hagyni, hogy egy nő irányítsa őket. A tervük azonban nem jött össze, ugyanis a nő a szavazatok 2/3-t megszerezte, amivel meg is nyerte a választást.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

Megvan a második időkapszula, amit már napok óta keresnek. Korabeli hírekből lehetett tudni, hogy Robert E. Lee a déli rabszolgatartó Konföderáció tábornokának 1887-ben emelt emlékmű 12 méter magas talapzatában időkapszulákat rejtettek el. Múlt héten találták meg az elsőt, aminek a kiemelését több órán keresztül online közvetítették. A restaurátorok átnedvesedett tárgyakat találtak az ólom tárolóbaan, egy  1875-ös almanachot, két másik könyvet, egy brit ezüst pénzérmét és egy fotót, amelyen a szobor elkészítésében közreműködő kőfaragó látható.

A műemlékvédelmi hatóság közölte, hogy “érdekes összeállításról” van szó, de ez nem az, amit kerestek. Ezt az időkapszulát valószínűleg egy vagy több, az építkezést felügyelő személy rejtette el a talapzatban.

Nost hétfőn megtalálták a második időkapszulát. Ez a doboz rézből készült, és kedden, laboratóriumi körülmények között fogják felnyitni. Ralph Northam kormányzó ujjongó Twitter-üzenete szerint ez az eredeti, hivatalos időkapszula.

Bár a ládát kedden délután nyitják fel egy laboratóriumban, de már megröntgenezték, és szakértők szerint vélhetően a korabeli sajtóban leírt tárgyakat tartalmazza, köztük egy fotót a koporsójában fekvő egykori amerikai elnökről, a meggyilkolt Abraham Lincolnról, érméket, könyveket, gombokat és polgárháborús lőszert.

Nos azt pedig, hogy miért kellett eltávolítani a tábornok szobrát, talán egy másik cikkben írjuk majd le. Legyen elég annyi, hogy meeeert Konföderációs tábornok volt….

Hirdetés

RICHMOND, VIRGINIA – SEPTEMBER 08: The statue of Confederate General Robert E. Lee is removed from its pedestal on Monument Avenue on September 8, 2021 in Richmond, Virginia. The Commonwealth of Virginia is removing the largest Confederate statue remaining in the U.S. following authorization by all three branches of state government, including a unanimous decision by the Supreme Court of Virginia. (Photo by Bob Brown – Pool/Getty Images)

 

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Mágnesteszt: Hogyan ellenőrizzük az ezüst- és aranyérmék valódiságát?

Egy nagyon hasznos videót mutatunk be a cikkben. Ha most kezded gyűjteni az érméket, vagy ha már régebb óta foglalkozol >>>

Római Birodalomból származó ezüstérméket találtak, Augsburg közelében!

Augsburg közelében, római kori ezüstpénzeket találtak – írja a Live Science. A leletet egy egykori folyó medrében találták, és mivel nagy >>>

Heti makronaptár – Inflációs, idegenforgalmi, ipari statisztika jelenik meg a jövő héten

Budapest, 2021. december 5., vasárnap (MTI) - Több statisztika is megjelenik a jövő héten, közöttük a novemberi infláció, az ipar >>>

Kincsleletek régen: A sanduri érmekincs ( 1863 )

A sanduri érmekincsként ismert régészeti leletet, 1863-ban találták, a Feröer-szigeteken, Sandurban. Ez a legrégebbi érmekincs, amelyet a szigeteken találtak, 98 db ezüst >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?