Hirdetés


Megvan a második időkapszula, “kincsek” lehetnek benne!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Megvan a második időkapszula, amit már napok óta keresnek. Korabeli hírekből lehetett tudni, hogy Robert E. Lee a déli rabszolgatartó Konföderáció tábornokának 1887-ben emelt emlékmű 12 méter magas talapzatában időkapszulákat rejtettek el. Múlt héten találták meg az elsőt, aminek a kiemelését több órán keresztül online közvetítették. A restaurátorok átnedvesedett tárgyakat találtak az ólom tárolóbaan, egy  1875-ös almanachot, két másik könyvet, egy brit ezüst pénzérmét és egy fotót, amelyen a szobor elkészítésében közreműködő kőfaragó látható.

A műemlékvédelmi hatóság közölte, hogy “érdekes összeállításról” van szó, de ez nem az, amit kerestek. Ezt az időkapszulát valószínűleg egy vagy több, az építkezést felügyelő személy rejtette el a talapzatban.

Nost hétfőn megtalálták a második időkapszulát. Ez a doboz rézből készült, és kedden, laboratóriumi körülmények között fogják felnyitni. Ralph Northam kormányzó ujjongó Twitter-üzenete szerint ez az eredeti, hivatalos időkapszula.

Bár a ládát kedden délután nyitják fel egy laboratóriumban, de már megröntgenezték, és szakértők szerint vélhetően a korabeli sajtóban leírt tárgyakat tartalmazza, köztük egy fotót a koporsójában fekvő egykori amerikai elnökről, a meggyilkolt Abraham Lincolnról, érméket, könyveket, gombokat és polgárháborús lőszert.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Buzz Aldrin volt az első ember, aki bepisilt a Holdon. Amikor 1969-ben Edwin „Buzz”, a Holdon járt ( második űrhajós, aki a Holdra lépett ), szkafanderének vizeletgyűjtő hüvelye eltört, így nem maradt más választása, mint a nadrágjába pisilni.

Nos azt pedig, hogy miért kellett eltávolítani a tábornok szobrát, talán egy másik cikkben írjuk majd le. Legyen elég annyi, hogy meeeert Konföderációs tábornok volt….

RICHMOND, VIRGINIA – SEPTEMBER 08: The statue of Confederate General Robert E. Lee is removed from its pedestal on Monument Avenue on September 8, 2021 in Richmond, Virginia. The Commonwealth of Virginia is removing the largest Confederate statue remaining in the U.S. following authorization by all three branches of state government, including a unanimous decision by the Supreme Court of Virginia. (Photo by Bob Brown – Pool/Getty Images)

 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések