Hirdetés


Konföderációs, és szabadkőműves emlékek is voltak a felnyitott időkapszulában!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Sikerült felnyitni, megvan, hogy mi volt a réz időkapszulában. A ládát úgy tudták kinyitni, hogy levágták az egyik felét. A benne lévő tárgyak, dokumentumok erőssen nedvesek voltak, de nagyon óvatosan sikerült őket kiemelni, és beazonosítani. 

Tehát a láda tartalma: egy 1887-es almanach, könyvek, újságok, folyóiratok, egy biblia, szabadkőmüves relikviák, pémzérmék, az 1861-1865-ös polgárháborúban használt lőszerek, köztük francia eredetű Minié-lövedékek, Az időkapszulában találtak még egy érdekes kiadványt is, amelynek címe “A bevándorló barátja: 500 eladó vagy cserélhető virginiai farm”.

Kate Ridgeway holds a pamphlet titled “The Immigrant’s Friend” one of the artifacts inside a copper box time capsule recovered from the base of a Robert E. Lee monument, Tuesday, Dec. 28, 2021, at the Virginia Department of Historical Resources lab in Richmond, Va. (Bob Brown/Richmond Times-Dispatch via AP)

Egy borítékban két fából faragott szobrocska is lapult, és még néhány érdekes tárgy, szögmérő, iránytűt ábrázoló figura ( ugye nem kell mondanom, hogy ezek micsodák 🙂 , szabadkőművesek szimbólumok ), továbbá egy konföderációs zászló, melyeket a szakértők szerint abból a fából vágtak ki, amely Thomas ‘Stonewell’ Jackson konföderációs tábornok sírján nőtt. Az egyik könyvben Lee tábornok arcképével díszített könyvjelzőre bukkantak.


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japánok a második világháborúban különleges fegyverként használták fel a legyeket. Mindegyiket kolera vírussal fertőzött edénybe mártották és Kína határában engedték szabadon őket. Mivel a japánok beoltatták magukat a betegség ellen, ezért őket nem fertőzte meg. Ám a határ mellett élők közül, közel fél millióan kapták el a betegséget.

Megtalálták a ládában annak a bombának egy töredékét is, amelyet feltételezések és korebeli információk szerint, az 1862-es győztes fredericksburgi csatában használtak az elszakadni akaró déliek. A ládát a felnyitás előtt tűzszerészek vizsgálták át, hogy megtudják, nem tartalmaz-e éleslőszert.

Az egyik legérdekesebb dokumentumon egy térdelő nő látható az 1865. április 14-én meggyilkolt Abraham Lincoln koporsója előtt. A kétoldalas rajz a Harper’s Weekly folyóirat két héttel később megjelent számának közepén jelent meg.

AZ IDŐKAPSZULA UGYANAKKOR NAGY CSALÓDÁST OKOZOTT A TÖRTÉNELMI EREKLYÉK GYŰJTŐINEK, MERT A VÁRAKOZÁSOKKAL ELLENTÉTBEN NEM TARTALMAZTA A LEGÉRTÉKESEBBNEK TARTOTT TÁRGYAT, EGY ÁLLÍTÓLAGOS FÉNYKÉPET A KOPORSÓJÁBAN FEKVŐ LINCOLN ELNÖKRŐL.

A fotóra, amely ritka és történelmi értékű lenne, ha létezne, egy újságcikk egyetlen sorában találtak utalást.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések