Konföderációs, és szabadkőműves emlékek is voltak a felnyitott időkapszulában!

Konföderációs, és szabadkőműves emlékek is voltak a felnyitott időkapszulában!

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japán gyarmatosítók még 1913-ban olyan törvényt vezettek be, melynek lényege, hogy Koreában csak és kizárólag vak emberek alkalmazhatók masszőrként. Egyrészről ez azért volt jó, mert így a vak embereknek biztosítottak munkát, másrészről pedig a szégyenlős vendégeknek nem kellett feszélyezve érezniük magukat. Ha hiszitek, ha nem, a törvény mind a mai napig érvényben van.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

Sikerült felnyitni, megvan, hogy mi volt a réz időkapszulában. A ládát úgy tudták kinyitni, hogy levágták az egyik felét. A benne lévő tárgyak, dokumentumok erőssen nedvesek voltak, de nagyon óvatosan sikerült őket kiemelni, és beazonosítani. 

Tehát a láda tartalma: egy 1887-es almanach, könyvek, újságok, folyóiratok, egy biblia, szabadkőmüves relikviák, pémzérmék, az 1861-1865-ös polgárháborúban használt lőszerek, köztük francia eredetű Minié-lövedékek, Az időkapszulában találtak még egy érdekes kiadványt is, amelynek címe “A bevándorló barátja: 500 eladó vagy cserélhető virginiai farm”.

Kate Ridgeway holds a pamphlet titled “The Immigrant’s Friend” one of the artifacts inside a copper box time capsule recovered from the base of a Robert E. Lee monument, Tuesday, Dec. 28, 2021, at the Virginia Department of Historical Resources lab in Richmond, Va. (Bob Brown/Richmond Times-Dispatch via AP)

Egy borítékban két fából faragott szobrocska is lapult, és még néhány érdekes tárgy, szögmérő, iránytűt ábrázoló figura ( ugye nem kell mondanom, hogy ezek micsodák 🙂 , szabadkőművesek szimbólumok ), továbbá egy konföderációs zászló, melyeket a szakértők szerint abból a fából vágtak ki, amely Thomas ‘Stonewell’ Jackson konföderációs tábornok sírján nőtt. Az egyik könyvben Lee tábornok arcképével díszített könyvjelzőre bukkantak.

Megtalálták a ládában annak a bombának egy töredékét is, amelyet feltételezések és korebeli információk szerint, az 1862-es győztes fredericksburgi csatában használtak az elszakadni akaró déliek. A ládát a felnyitás előtt tűzszerészek vizsgálták át, hogy megtudják, nem tartalmaz-e éleslőszert.

Hirdetés

Az egyik legérdekesebb dokumentumon egy térdelő nő látható az 1865. április 14-én meggyilkolt Abraham Lincoln koporsója előtt. A kétoldalas rajz a Harper’s Weekly folyóirat két héttel később megjelent számának közepén jelent meg.

AZ IDŐKAPSZULA UGYANAKKOR NAGY CSALÓDÁST OKOZOTT A TÖRTÉNELMI EREKLYÉK GYŰJTŐINEK, MERT A VÁRAKOZÁSOKKAL ELLENTÉTBEN NEM TARTALMAZTA A LEGÉRTÉKESEBBNEK TARTOTT TÁRGYAT, EGY ÁLLÍTÓLAGOS FÉNYKÉPET A KOPORSÓJÁBAN FEKVŐ LINCOLN ELNÖKRŐL.

A fotóra, amely ritka és történelmi értékű lenne, ha létezne, egy újságcikk egyetlen sorában találtak utalást.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Mágnesteszt: Hogyan ellenőrizzük az ezüst- és aranyérmék valódiságát?

Egy nagyon hasznos videót mutatunk be a cikkben. Ha most kezded gyűjteni az érméket, vagy ha már régebb óta foglalkozol >>>

Római Birodalomból származó ezüstérméket találtak, Augsburg közelében!

Augsburg közelében, római kori ezüstpénzeket találtak – írja a Live Science. A leletet egy egykori folyó medrében találták, és mivel nagy >>>

Heti makronaptár – Inflációs, idegenforgalmi, ipari statisztika jelenik meg a jövő héten

Budapest, 2021. december 5., vasárnap (MTI) - Több statisztika is megjelenik a jövő héten, közöttük a novemberi infláció, az ipar >>>

Kincsleletek régen: A sanduri érmekincs ( 1863 )

A sanduri érmekincsként ismert régészeti leletet, 1863-ban találták, a Feröer-szigeteken, Sandurban. Ez a legrégebbi érmekincs, amelyet a szigeteken találtak, 98 db ezüst >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?