Hirdetés


Még sosem láttak ilyet eltemetve! Lenyűgöző felfedzés egy belgiumi építkezésen!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

Az Antwerpen város régészei újabb lenyűgöző felfedezést tettek a Oosterweel Link ásatási területén, ahol egy brit 1930-as évekbeli vasúti kocsi maradványait tárták fel.

A kocsi az Oosterweel Link jövőbeli útvonalának közelében került elő, mely az Antwerpeni nagyobb R1-es körgyűrű részét alkotja. A kocsit az LNER ( London North Eastern Railway ) bocsátotta ki, mely az egyik vezető vasúttársaság volt a 1923 és 1948 közötti időszakban. Az LNER területileg kiterjedt London északi és keleti részeire, beleértve a London és Edinburgh közötti East Coast Mainline-t, valamint az Edinburgh és Aberdeen, illetve Inverness közötti vonalakat. A vállalatot 1948-ban államosították, majd a British Railways alakult meg a többi nagy vasúttársasággal együtt.

( A kép forrása:  Oosterweel verbinding )

Hirdetés


A felfedezett kocsi vörös oxid festéssel volt ellátva, mely az 1930-as években elterjedt, mielőtt az ikonikus oxfordi kék festés vált jellemzőbbé. Az oldalán különböző feliratok olvashatók, köztük a „…HOZATALBA”, „Érdeklődjön bármely állomáson”, „BK 1820” és „LNER”. Az „BK 1820” jelzés egy Container Conflat BK 1820 típusú kocsira utal, mely speciális, fából készült  konflatkocsi ( rövid tengelytávú lapos konténerkocsi ) volt, melyet főként bútorok szállítására használtak. Néhányat azonban szigeteléssel láttak el, hogy hűtött áruk szállítására is alkalmassá tegyék.

( A kép forrása:  Oosterweel verbinding )

A most fellelt kocsik nagy része korábban marhaszállító teherautó volt, melyeket később konténerekké alakítottak át az állattenyésztési iparág változásai miatt. Ez a felfedezés újabb betekintést nyújt a múltba és a vasúti közlekedés korszakának változó igényeibe. Az Oosterweel verbinding képviselője a HeritageDaily-nek nyilatkozva azt mondta: „Még mindig rejtély, hogyan került a vonatkocsi Antwerpenbe, és miért temették el. Lehet, hogy tárolóhelynek használták, amikor az Északi-kastély [ egy 19. századi erőd helye ] rekreációs helyszínné vált.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések