Hirdetés


Új-Zéland 1 unciás ezüstdollárt bocsátott ki, a Gyűrűk Ura film franchise 20. évfordulója alkalmából.


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Új-Zéland 1 unciás ezüstdollárt bocsátott ki, a Gyűrűk Ura film franchise 20. évfordulója alkalmából. Az érme 0,999%-os finomságú ezüst, átmérője 38,6 mm, és 10.000 db-ot készítettek belőle.

A híres, JRR Tolkien regényén alapuló Gyűrűk Ura film sorozat legtöbb jelenetét, Új-Zélandon forgatták, és rendezője Peter Jackson is Új-Zélandon született, innen jött az elképzelés. Az epikus sorozat első részét 2001-ben mutatták be A Gyűrű Szövetsége alcímmelAki szereti a filmet, és érméket is gyűjt, annak igazi kuriózum lehet ez az érme.

Az előlapon II. Erzsébet királynő képmása található, valamint az érme kibocsátásának éve, és az érme  finomságára és súlyára vonatkozó feliratok. Illetve a „Middle Earth” ( Középfölde ) felirat amely a fantasy sorozat egyik helyszínére utal.

Hirdetés


A hátoldalon Gandalf varázsló arca látható. Kalapja karimáján egy mikronyomat található, aminek a jelentése nagjából így hangzik: Egy varázsló sosem késik, sosem jön túl korán, pontosan akkor érkezik, amikor ő akarja 🙂

A szélső felirat pedig az első részre utal, THE FELLOWSHIP OF THE RING and 20TH ANNIVERSARY. A Gyűrű Szövetsége, és a 20. évforduló.

Az érmét a New Zealand Post bocsátotta ki, amely az új-zélandi törvényes fizetőeszköz-emlékérmék hivatalos kibocsátója a Reserve Bank of New Zealand hivatalos partnerségében.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések