Bundle ( köteg )

Hirdetés

 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

IX. Gergely pápa a macskákat az ördögimádathoz társította. Ezután egész Európában tömegesen irtották ezeket az állatokat. A macskák hiánya aztán magával vonta a patkányok tömeges elszaporodását, amelyek nagyban hozzájárultak a pestis elterjedéséhez. A 14. századi nagy pestisjárványban a becslések szerint Európa lakosságának 30-60% meghalt, kb. 75-200 millió ember.

Hirdetés


A bundle olyan numizmatikai fogalom, amely a bankjegyek összekötésére utal. Gyakran előfordul, hogy a bankjegyeket a bankok és a pénzverdék eredeti megjelenési formájában csomagolják és összekapcsolják egy fém, műanyag vagy papír csíkkal, amelyet bundle-nek neveznek.

A bundle-ök előnye, hogy biztonságosabbá teszik a bankjegyek szállítását és tárolását, és lehetővé teszik a pénzkezelők számára a gyorsabb és hatékonyabb számlálást és szállítást. A bundle-ök általában meghatározott mennyiségű bankjegyet tartalmaznak, például 100 vagy 200 darabot, és számos módon védik a bankjegyeket az eltűnés, a lopás vagy a sérülés ellen.

A bundle-ök használata különösen fontos a nagy mennyiségű bankjegyekkel dolgozó szervezetek, például a bankok, a pénzkezelők és a készpénzszállítók számára. Azonban az átlagos emberek is találkozhatnak a bundle-ökkel, például amikor ATM-ből vesznek fel nagyobb összeget, vagy amikor nagyobb vásárlást hajtanak végre készpénzzel.