Abrasion ( lekopás, ledörzsölés )

Hirdetés


Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japánok a második világháborúban különleges fegyverként használták fel a legyeket. Mindegyiket kolera vírussal fertőzött edénybe mártották és Kína határában engedték szabadon őket. Mivel a japánok beoltatták magukat a betegség ellen, ezért őket nem fertőzte meg. Ám a határ mellett élők közül, közel fél millióan kapták el a betegséget.

Hirdetés


Az abrasion egy olyan numizmatikai fogalom, amely az érmék kopásának vagy sérülésének a jellemzésére használt kifejezés. Az abrasion általában azt jelenti, hogy az érme felszíne erőteljesen megkopott vagy megkarcolódott, ami lehet a felületi anyagok vagy az érmék rossz tárolása miatt.

Az abrasion számos formában jelentkezhet, például apró karcok vagy nagyobb karcolások formájában. Az érmék kopásának mértéke és típusa befolyásolhatja az érmék értékét és állapotát, ezért a numizmatikai szakértők gyakran értékelik az érmék abrasion-jét, amikor meghatározzák azok állapotát és értékét.

Az abrasiont általában az érmék felületi állapotának értékelése során használják, és egy fontos tényező lehet az érmék minőségének és értékének meghatározásában. A numizmatikai szakértők gyakran javasolják az érmék megfelelő tárolását és kezelését az abrasion elkerülése érdekében, amely hosszú távon megőrzi az érmék értékét és állapotát.