Magyar Pénzverő Zrt. “küldetése”, fő tevékenysége, szolgáltatásai

Hirdetés

Magyar Pénzverő Zrt. “küldetése”, fő tevékenysége, szolgáltatásai

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A japánok a második világháborúban különleges fegyverként használták fel a legyeket. Mindegyiket kolera vírussal fertőzött edénybe mártották és Kína határában engedték szabadon őket. Mivel a japánok beoltatták magukat a betegség ellen, ezért őket nem fertőzte meg. Ám a határ mellett élők közül, közel fél millióan kapták el a betegséget.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

A Magyar Pénzverő Zrt. a magyar emlékérmék hivatalos forgalmazója, piacvezető érme- és éremgyártó, a forint fizetőeszköz érmék kizárólagos gyártója. Tulajdonosa a Magyar Nemzeti Bank.

 

A pénzverde “küldetése”

Küldetésünk az értékteremtés, az ezeréves magyar pénzverés hagyományainak ápolása, a magyar történelem és kultúra értékeinek őrzése és bemutatása. A nagy múltú magyar pénzverés eredményeit szem előtt tartva, de igazodva a modern világ kívánalmaihoz, innovatív megoldásokkal, modern eszközparkkal, magas színvonalon állítjuk elő termékeinket.

 

A pénzverde fő tevékenysége

A társaság fő feladata az MNB által a pénzforgalom számára megrendelt forgalmi érmék gyártása, valamint a jegybank által kibocsátott emlékpénzérmék gyártása és forgalmazása. Fő feladatunk ellátásán túlmenően, a legmodernebb szerszámüzemi technológiánk és magas szakmai tudással bíró verdei szakembereink révén művészi kivitelezésű, egyedi érmeket is készítünk.

 

A pénzverde szolgáltatásai

Hirdetés

Emlékérmék gyártása és forgalmazása

A Magyar Nemzeti Bank emlékpénzérmék kibocsátásával tiszteleg a magyar történelem, kultúra, tudomány és művészet nagyjainak nevezetes évfordulói, jeles hazai és nemzetközi események előtt. Az emlékérméket a Magyarországon kizárólagos kibocsátási joggal rendelkező MNB megrendelésére Társaságunk gyártja – és a jegybank általi kibocsátást követően – elsődleges forgalmazóként értékesíti.

Forgalmi sorok készítése és forgalmazása

Különleges termékünk a forgalmi sor, amely extra verdefényes és tükörfényes kivitelű forgalmi érméink exkluzív gyűjteménye, illusztrált díszcsomagolásban. A forgalmi sorokat Társaságunk gyártja és forgalmazza. Alkalmanként a forgalmi sorokat a csomagolás tematikájához illeszkedő egyedi érem vagy érme egészíti ki.

Egyedi éremgyártás

Társaságunk egyedi megrendelés alapján készülő érmek gyártására is vállalkozik, amelyek éremképe a megrendelők igényei, elképzelései szerint kerül kialakításra és megvalósításuk egyedi kivitelezéssel párosul. Különleges alkalmakra, neves rendezvényekre, céges évfordulókra, konferenciákra ajánljuk ezeket az egyedi érmeket.

Saját gyártású veretek, érmek

Saját gyártású és forgalmazású vereteink, érmeink művészi kivitelűek, tematikájukat tekintve a magyar történelem, kultúra, művészet, tudomány nagyjait örökítik meg. Protokoll célú céges ajándékozásra, gyűjtői célokra egyaránt alkalmasak. Választékunkban megtalálhatóak a legfontosabb családi élet-eseményekre szóló ajándékként adható érmek is, melyek egy része éremvéséssel, fotógravírozással még egyedibbé tehető.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Numizmatika fogalma, rövid története

A numizmatika a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudomány. Habár a numizmatika művelői, a numizmatikusok eredetileg a régi érmék gyűjtésével és tanulmányozásával foglalkoztak, érdeklődésük ma már kiterjed >>>

Középkori kikötőre bukkantak francia régészek

Középkori kikötőre bukkantak régészek Nyugat-Franciaországban a vendeé-i kastély térségében folytatott ásatások során.- MTI A feltárt leletek olyan jó állapotban őrzödtek >>>

Az első papírpénz története ( Kína )

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a papírpénz, a modern idők találmánya, de ez nem így van. Azon azonban már lehet >>>

A legdrágább magyar pénzérme, amely nyilvános, dokumentált áron kelt el!

A legdrágább magyar pénzérme, amely nyilvános, dokumentált áron kelt el, egy 1642-ben vert körmöcbányai III. Ferdinánd ( 1637–1657 ) tízszeres dukát. 2020. >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?