Hirdetés


Leállt a brit királyi pénzverde weboldala II. Erzsébet királynő halálhíre után! A pénzverde részvétnyilvánítást adott ki!


A bejegyzés becsült olvasási ideje 2 perc

II. Erzsébet királynő szeptember 8-i halála után a brit királyi pénzverde ( Britain’s Royal Mint ) részvétnyilvánítást adott ki:

Anne Jessopp, a The Royal Mint vezérigazgatója így nyilatkozott: „A Királyi Pénzverde  nevében szeretném kifejezni szívből jövő együttérzésünket a királyi családdal ebben a rendkívül szomorú időben.

„II. Erzsébet királynő szívvel és odaadással uralkodott, és nagyon fog hiányozni mindannyiunknak a Királyi Pénzverdében és emberek millióinak szerte a világon.

„A Királyi Pénzverde az egész uralkodása alatt együtt dolgozott Őfelségével – részletezte az új királynőtől a tekintélyes államfőig vezető útját öt érmeportrén keresztül, és gondoskodott arról, hogy minden egyes új brit érme megkapja személyes jóváhagyási pecsétjét. Nagy-Britannia leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodójának figyelemre méltó öröksége még sok évig élni fog.” 

Miután elterjedt a néhai királynő haláláról szóló hír, a The Royal Mint webhelyén jelentős késéseket és leállást lehetett tapasztalni a megnövekedett forgalom miatt. A látogatókat sorba állították, amíg az oldal elérhetővé nem vált. Az oldal honlapja jelenleg teljes egészében a királynő emlékének van szentelve, az uralkodó képeivel, valamint az életével és a brit érméken hagyott hagyatékával kapcsolatos információkkal.

LONDON – DECEMBER 1958: Queen Elizabeth II poses for a portrait at home in Buckingham Palace in December 1958 in London, England. ( Photo by Donald McKague/Michael Ochs Archives/Getty Images )

A pénzverde létrehozott egy GYIK részt is, amely az Egyesült Királyság érméinek jelenlegi állapotáról nyújt tájékoztatást:

Még mindig törvényes fizetőeszköz a forgalomban lévő érmék, amelyeken néhai Őfelsége arcképe látható?

 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

1525 és 1866 között, kb.: 12 és fél millió embert raboltak el Afrikából, és adtak el rabszolgának az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és a Karibi-térségben.

Igen, az Egyesült Királyságban forgalomban lévő összes, II. Erzsébet királynő portréját tartalmazó érme törvényes fizetőeszköz marad és forgalomban van. További információk következnek.

Folyamatos a II. Erzsébet királynő portréjával ellátott érmék gyártása?

Mivel tiszteletben tartjuk ezt a tiszteletteljes gyász időszakát, a szokásos módon továbbra is ütünk érméket.

A Royal Mint Experience a szokásos módon fog megnyílni?

Igen, a The Royal Mint Experience továbbra is nyitva áll a látogatók előtt. A tisztelet jeléül egy részvétnyilvánító könyv áll majd a látogatók rendelkezésére, amelyet aláírhatnak. ( A Royal Mint Experience túrákat és eseményeket tartalmaz a pénzverdében. )

További információért keresse fel a The Royal Mint online webhelyet a RoyalMint.com webhelyen

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések