Leállt a brit királyi pénzverde weboldala II. Erzsébet királynő halálhíre után! A pénzverde részvétnyilvánítást adott ki!

Leállt a brit királyi pénzverde weboldala II. Erzsébet királynő halálhíre után! A pénzverde részvétnyilvánítást adott ki!
 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A 14. századi Angliában a futball még egy szabályok nélküli, kegyetlen, játéknak nem igazán nevezhető időtöltés volt, így hamarosan be is tiltották. Ellentétben az íjászattal, amelynek gyakorlását kötelezővé tették.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: 2 perc

II. Erzsébet királynő szeptember 8-i halála után a brit királyi pénzverde ( Britain’s Royal Mint ) részvétnyilvánítást adott ki:

Anne Jessopp, a The Royal Mint vezérigazgatója így nyilatkozott: „A Királyi Pénzverde  nevében szeretném kifejezni szívből jövő együttérzésünket a királyi családdal ebben a rendkívül szomorú időben.

„II. Erzsébet királynő szívvel és odaadással uralkodott, és nagyon fog hiányozni mindannyiunknak a Királyi Pénzverdében és emberek millióinak szerte a világon.

„A Királyi Pénzverde az egész uralkodása alatt együtt dolgozott Őfelségével – részletezte az új királynőtől a tekintélyes államfőig vezető útját öt érmeportrén keresztül, és gondoskodott arról, hogy minden egyes új brit érme megkapja személyes jóváhagyási pecsétjét. Nagy-Britannia leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodójának figyelemre méltó öröksége még sok évig élni fog.” 

Miután elterjedt a néhai királynő haláláról szóló hír, a The Royal Mint webhelyén jelentős késéseket és leállást lehetett tapasztalni a megnövekedett forgalom miatt. A látogatókat sorba állították, amíg az oldal elérhetővé nem vált. Az oldal honlapja jelenleg teljes egészében a királynő emlékének van szentelve, az uralkodó képeivel, valamint az életével és a brit érméken hagyott hagyatékával kapcsolatos információkkal.

LONDON – DECEMBER 1958: Queen Elizabeth II poses for a portrait at home in Buckingham Palace in December 1958 in London, England. ( Photo by Donald McKague/Michael Ochs Archives/Getty Images )

A pénzverde létrehozott egy GYIK részt is, amely az Egyesült Királyság érméinek jelenlegi állapotáról nyújt tájékoztatást:

Még mindig törvényes fizetőeszköz a forgalomban lévő érmék, amelyeken néhai Őfelsége arcképe látható?

Igen, az Egyesült Királyságban forgalomban lévő összes, II. Erzsébet királynő portréját tartalmazó érme törvényes fizetőeszköz marad és forgalomban van. További információk következnek.

Folyamatos a II. Erzsébet királynő portréjával ellátott érmék gyártása?

Hirdetés

Mivel tiszteletben tartjuk ezt a tiszteletteljes gyász időszakát, a szokásos módon továbbra is ütünk érméket.

A Royal Mint Experience a szokásos módon fog megnyílni?

Igen, a The Royal Mint Experience továbbra is nyitva áll a látogatók előtt. A tisztelet jeléül egy részvétnyilvánító könyv áll majd a látogatók rendelkezésére, amelyet aláírhatnak. ( A Royal Mint Experience túrákat és eseményeket tartalmaz a pénzverdében. )

További információért keresse fel a The Royal Mint online webhelyet a RoyalMint.com webhelyen

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Numizmatika fogalma, rövid története

A numizmatika a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudomány. Habár a numizmatika művelői, a numizmatikusok eredetileg a régi érmék gyűjtésével és tanulmányozásával foglalkoztak, érdeklődésük ma már kiterjed >>>

Ki van az érmén? ( Commodus )

Commodus.....egy különc figurája a római császárkornak....nézzünk meg róla néhány érdekes dolgot, amit kevesen tudnak....Az Antoninus dinasztia utolsó sarja,vele együtt kihal >>>

Elkészült a végeleges borító verzió! PÁL JÓZSEF – A HIBÁS PÉNZEK SZÜLETÉSE, ÉRDEKESSÉGEK MAGYARORSZÁGRÓL ÉS A NAGYVILÁGBÓL

Elkészült a végeleges borító verzió, nagyon szép, és igényes lett, keressétek, olvassátok! 🙂

Egy kis érdekes statisztika: Milyen színű leggyakrabban a bankjegy? Ki, vagy mi van rajta a leggyakrabban?…

A mindennapi életben valószínűleg kevesen állnak meg, és fordítanak időt arra, hogy rácsodálkozzanak a bankjegyek látványvilágára – pedig valószínűleg nem >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?