Hirdetés


Legfrissebb bejegyzések


Középkori kikötőre bukkantak francia régészek


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

HirdetésKözépkori kikötőre bukkantak régészek Nyugat-Franciaországban a vendeé-i kastély térségében folytatott ásatások során.- MTI

A feltárt leletek olyan jó állapotban őrzödtek meg, hogy a régészcsoport “képes volt azonosítani nagyon pontosan korukat”. Találtak a szakemberek nagy számban tölgygerendákat, amelyek a föld alatti párás körülmények miatt maradtak fenn igen jó állapotban – mondta Pierre Péfou régész a France Info-nak. Azonosítottak a szakemberek egy folyópartot és egy csatornát is a feltárások területén. Mivel az Atlanti-óceán néhány kilométernyire van, feltételezik, hogy hajókon és csónakokon szállíthatták az árut és az embereket a kastélyba Angliából és Spanyolországból a 10. és 16. század között.

“Világosan látjuk, hogy köveket hoztak ide a kastély építéséhez négy kilométerről, és könnyebb volt azokat csónakokkal szállítani. Költséghatékony volt és nagy mennyiségű építőanyagot tudtak egy időben szállítani” – mondta Stéphane Angry régész.

Hirdetés


Találtak olyan leleteket, amelyek arról tanúskodnak, hogy jelentős volt a borkereskedelem a térségben, csakúgy mint a halkereskedelem.

 

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?