Japán gyűjtők, figyelem!! 2004 óta nem történt ilyen!

Hirdetés

Japán gyűjtők, figyelem!! 2004 óta nem történt ilyen!
 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

1525 és 1866 között, kb.: 12 és fél millió embert raboltak el Afrikából, és adtak el rabszolgának az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában és a Karibi-térségben.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: < 1 perc

A japán The Mainichi című nemzeti hírlap arról számolt be, hogy a Japán Központi Bank április 14-én bemutatta a magas biztonsági szintű, új bankjegy mintákat, amelyeket a 2024-es pénzügyi év első felében  terveznek kiadni.

Az új bankjegyek megtekinthetők voltak a bank pénzmúzeumában Tokióban, és április 28-ától megtekinthetők az Otaru Múzeumban Hokkaidóban. Japán 2004 óta nem változtatott a bankjegyein.

Az új tízezer jenes bankjegyen az iparosodás atyjaként ismert Shibusawa Eiichi (1840-1931), a japán kapitalizmus “apja” látható, a hátlap a tokiói Marunouchi épületét ábrázolja. Az ötezer jenes bankjegyen a női oktatás úttörője, Tsuda Umeko (1864-1929) és japán lila virágok láthatók. Az ezer jenes bankjegyen Kitasato Shibasaburo (1853-1931), aki a modern orvoslás alapjainak lerakásában segített, látható, a hátlap pedig a japán ukiyo-e művész, Katsushika Hokusai (1760-1849) Harakiri című munkájának Under the Wave off Kanagawa című művét ábrázolja.

Íme az új sor:

Hirdetés

Az új bankjegyekkel  kapcsolatban megjegyzik, hogy tartalmazzák a legújabb hamisítás elleni technológiát, többek között háromdimenziós hologramokat, amelyek megjelenése megváltozik a néző szögétől függően, mikronyomtatást, fluoreszkáló tintát és magas felbontású vízjeleket tartalmaznak. Ezenkívül tapintható jelekkel vannak ellátva, hogy könnyebbé váljon a bankjegyek tapintás alapján történő megkülönböztetése is.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Bankjegyek tartásfokai

UNC (Uncirculated - Bankfriss): Tökéletes állapotban megőrzött bankjegy, sosem volt gondatlan kezelésnek kitéve a kibocsátó, a bankpénztáros, a hétköznapi felhasználó >>>

2000 éves, nagyon ritkának számító sékelt talált egy kislány Izraelben

Egy ritka, 2000 éves sékelt fedeztek fel Izraelben egy régészeti lelőhelyen - közölte kedden az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA). Az ókori ezüstpénzt >>>

Tegyük ezt is tisztába 🙂 Mi a papírpénz, és a bankjegy közötti különbség?

Ma, amikor egyre több ország bocsát ki műanyag-alapú bankjegyeket, a papírpénz kifejezés lassan elavulttá válik. Pedig a papírpénz nem is >>>

Kezd az az érzésem lenni, hogy menthetetlen a világ, mert túl sok a pénz!!!

Már régen írtunk az arany, és ezüst piacról. Ennek egyszerű oka volt... Nem volt mit írni róla! Kb. ugyan az >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?