Hirdetés


Japán gyűjtők, figyelem!! 2004 óta nem történt ilyen!


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

A japán The Mainichi című nemzeti hírlap arról számolt be, hogy a Japán Központi Bank április 14-én bemutatta a magas biztonsági szintű, új bankjegy mintákat, amelyeket a 2024-es pénzügyi év első felében  terveznek kiadni.

Az új bankjegyek megtekinthetők voltak a bank pénzmúzeumában Tokióban, és április 28-ától megtekinthetők az Otaru Múzeumban Hokkaidóban. Japán 2004 óta nem változtatott a bankjegyein.

Az új tízezer jenes bankjegyen az iparosodás atyjaként ismert Shibusawa Eiichi (1840-1931), a japán kapitalizmus “apja” látható, a hátlap a tokiói Marunouchi épületét ábrázolja. Az ötezer jenes bankjegyen a női oktatás úttörője, Tsuda Umeko (1864-1929) és japán lila virágok láthatók. Az ezer jenes bankjegyen Kitasato Shibasaburo (1853-1931), aki a modern orvoslás alapjainak lerakásában segített, látható, a hátlap pedig a japán ukiyo-e művész, Katsushika Hokusai (1760-1849) Harakiri című munkájának Under the Wave off Kanagawa című művét ábrázolja.

Hirdetés


Íme az új sor:

Az új bankjegyekkel  kapcsolatban megjegyzik, hogy tartalmazzák a legújabb hamisítás elleni technológiát, többek között háromdimenziós hologramokat, amelyek megjelenése megváltozik a néző szögétől függően, mikronyomtatást, fluoreszkáló tintát és magas felbontású vízjeleket tartalmaznak. Ezenkívül tapintható jelekkel vannak ellátva, hogy könnyebbé váljon a bankjegyek tapintás alapján történő megkülönböztetése is.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések