Hirdetés


Az MNB módosít az emlékérme-kibocsátási programján, mert lett két új Nobel-díjasunk! :)


A bejegyzés becsült olvasási ideje < 1 perc

Az MNB, a Magyar Nemzeti Bank, az idén Nobel-díjjal kitüntetett két magyar tudós, Karikó Katalin és Krausz Ferenc tiszteletére ezüst érméket készít. Erről az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója, Hergár Eszter, adott tájékoztatást az InfoRádió számára.

Az MNB évről évre közzéteszi a következő évi érmekibocsátási programját, beleértve az érmék paramétereit és grafikai terveit is. Ezen program időközben bővülhet olyan elemekkel, amelyek az MNB figyelmébe kerülnek, ahogy Hergár Eszter, az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató elmagyarázta az InfoRádióban. A közelmúlt eseményeire reagálva az MNB tovább bővíti a 2012-ben indított Nobel-díjas sorozatot, húszezres vert darabszámmal, amelynek részei lesznek Karikó Katalin és Krausz Ferenc is.

 

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

A 14. századi Angliában a futball még egy szabályok nélküli, kegyetlen, játéknak nem igazán nevezhető időtöltés volt, így hamarosan be is tiltották. Ellentétben az íjászattal, amelynek gyakorlását kötelezővé tették.

Az MNB-n belül már zajlanak egyeztetések a Nobel-díjasok érméivel kapcsolatban, és tervezik az érmék megjelenését. Fontos megjegyezni, hogy két különböző érméről van szó. Az ovális érmesorozatot tizenegy évvel ezelőtt Szent-Györgyi Alberttel indították, tavaly Kertész Imrével folytatták, és Oláh György érme tervezése is folyamatban van. Hamarosan bejelentik, mikor kerülnek piacra a Karikó és Krausz érmék, és számítanak rá, hogy az új Nobel-érmék nagy keresletre fognak találni, amint elérhetővé válnak.

Hirdetés


Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?


Legfrissebb bejegyzések