Ami Magyarországon lehetlen volna, az a Fülöp-szigeteken nem az :) Mi mindenre jó a pénzfeldobás?

Ami Magyarországon lehetlen volna, az a Fülöp-szigeteken nem az :) Mi mindenre jó a pénzfeldobás?

Tudtad? ( történelmi érdekességek )

Hasfelmetsző Jack még gyilkolt, mikor a Nintendo-t megalapították. Hasfelmetsző Jack, a híres londoni sorozatgyilkos 1888-ban követte el gyilkosságait, illetve 1889-ben történt bűncselekményt is még az ő nevéhez fűznek. 1889. szeptember 23.-án alapították meg a japán Nintendo céget, mely akkoriban kézzel készített kártyákat értékesítettek.

Hirdetés


A bejegyzés olvasási ideje, körülbelül: < 1 perc

Ha azt gondolod, hogy nem fogsz újat, érdekeset, meglepőt hallani, olvasni ami a pénzzel kapcsolatos akkor tévedsz :)… és mivel a pénzérme főszereplő ebben a kis érdekes történetben, természetesen beleillik a numizmatikamagyarorszag.hu oldal cikkei közé. 

Kép forrása: SAYYID_FAYAS/INSTAGRAM

Történt ugyanis 2013-ban, hogy a Fülöp-szigeteken egy  polgármesteri ( San Teodoro ) tisztségért folyó választás, döntetlennel végződött. A választási bizottság pedig úgy döntött, hogy pénzfeldobással döntik el a hivatalos végeredményt, amibe a két érintett fél is beleegyezet. Nos ahogy ilyenkor lenni szokott, az ily módon, a választást elveszítő fél Salvador Py később meggondolta magát, és újraszámolást, új választás kiírását kérte.

Apollo Feraren, a nyertes politikus testvére, elmondta, hogy Py úrnak tiszteletben kellene tartani az adott “úri szavát” ( elsőre elfogadta a pénzfeldobási lehetőséget ), és a törvényt is, ami lehetőséget biztosít ily módon győztest hírdetni.

Így nézett ki a pénzfeldobás kimenetele:  A játék szabálya az, hogy az ötfordulós feldobásban a legtöbb fejjel rendelkező fogadás nyer. Az első próbálkozás azonban szintén döntetlennel végződött, Feraren és Py is két fejet és három írást kapott. A második forulóban nyert Marvic Feraren.

Hirdetés

Egyébként itt jön a lényeg 🙂 A  város önkormányzati választási jegyzője, Reny Pagilagan elmondta, hogy a Fülöp-szigeteki választási törvény kimondja, hogy a szavazatok döntetlenjét sorsolással kell eldönteni, és az érmefeldobás elfogadható változat lehet ilyenkor. Pagilagan azt is elmondta, hogy az eset nem volt példa nélküli, mivel ő már elnökölt egy másik érmefeldobáson is 2004-ben, hogy eldöntsék, ki lesz aki bekerül egy városi tanácsi testületébe.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK EBBEN A TÉMÁBAN
Numizmatika fogalma, rövid története

A numizmatika a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudomány. Habár a numizmatika művelői, a numizmatikusok eredetileg a régi érmék gyűjtésével és tanulmányozásával foglalkoztak, érdeklődésük ma már kiterjed >>>

Mongol űrhajós egy érmén? Van ilyen? Igen van 🙂

Valamelyik este a "szokásos" érme rendezgetés közben lettem figyelmes valamire. Kedvelem a mongol érméket, van is pár darab. Ezeket nézegettem, >>>

Egy kis érdekes statisztika: Milyen színű leggyakrabban a bankjegy? Ki, vagy mi van rajta a leggyakrabban?…

A mindennapi életben valószínűleg kevesen állnak meg, és fordítanak időt arra, hogy rácsodálkozzanak a bankjegyek látványvilágára – pedig valószínűleg nem >>>

Miért olyan értékesek a Báthory érmék? Miért keresik őket ennyire a lengyel gyűjtök?

Ha Báthory érmét látsz aukción, nyilván észrevetted már, hogy általában magas áron szoktak elkelni. Magas, olykor igen magas áron forognak >>>

Hirdetés

Van véleményed? Valamit javítanál a cikkben? Vagy csak hozzászólnál?